Potpisani ugovori Zajednice sa sportskim klubovima, prva sredstva narednog tjedna

2019 03 14 ZSUGO007

U četvrtak 14. ožujka 2019. u Maloj gradskoj vijećnici, a po pozivu Igora Hozića, predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Orahovice, potpisani ugovori sa sportskim klubovima, koji reguliraju financiranje u 2019. godini.

Nakon potpisivanja Ugovora, nekoliko čelnika klubova izrazilo je zadovoljstvo odrađenim poslom:

Matija Čačinović, predsjednik NK DOŠK Dolci:

– „Zadovoljan sam s dobivenim iznosom, koji je veći nego prošle godine. Nadam se da će biti dovoljno da završimo sezonu. Ono što sam rekao i na Skupštini kluba, nadam se ostvarenju svih planova. Vjerujem da će nas Grad i dalje pratiti. Planiramo postaviti fasadu na našu svlačionicu, i ukoliko budemo dobili dodatnu pomoć, završit ćemo i taj projekt“. – rekao je predsjednik DOŠK-a Matija Čačinović.

Predsjednik ŠN Papuk Orahovica, Darijo Krmpotić također se zahvalio na dobivenim sredstvima, apostrofirajući sjajnu suradnju s Gradom i Zajednicom:

– „Mi smo iznimno zadovoljni sa sredstvima koje smo dobili. Drago mi je da su Grad i Zajednica prepoznali naš rad. Sezonu ćemo završiti bez problema. Sukladno kriterijima dobili smo dvadeset posto više sredstava. Hvala još jednom i Gradu i Zajednici“. – rekao je Krmpotić.

Predsjednik Sportskog rekreacijskog društva Orahovica Milan Babac kazao je:

– „Svakako da smo zadovoljni. Ovo je iznos koji nam potpuno omogućava da provedemo sve zamišljeno u ovoj sezoni. Hvala i Gradu i Zajednici“. – rekao je Babac.

Nakon svečanog čina potpisivanja Ugovora, predsjednik ZŠU Igor Hozić kazao je:

– „Sve smo obavili kako smo i najavljivali i obećavali. Već idući tjedan, u utorak ili srijedu, klubovima će biti doznačena prva sredstva u iznosu od 50% dobivenih sredstava. Posao oko raspodjele sredstva za ovu godinu je završen, no nas očekuje sada kontrola sredstva koju su dobili klubovi u prvom dijelu godine. Želimo voditi brigu o svakoj kuni, jer ne želimo da netko netransparentno troši novac, a što se desilo protekle godine s jednim članom Zajednice“. – rekao je Hozić, koji je poslalo i poruku svim sportskim klubovima:

– „Svi klubovi imaju povećana sredstva u odnosu na 2017. godinu I to rapidno. Nadam se da niti jedan klub više neće imati nikakvih problema oko završetka sezona. Svima smo dali mogućnost normalnog rada i to ćemo činiti dok god budemo tu gdje je jesmo. Samim time očekujem puno dobrih sportskih rezultata, jer uvjeti su sada stvoreni, financije više nisu problem i nema zapreka da se opet radujemo velikim sportskim dostignućima“. – zaključio je danas predsjednik zajednice športskih udruga Grada Orahovica Igor Hozić.

Dodajmo još, da je Grad Orahovica u svom Proračunu za tekuću godinu osigurao 600 tisuća kuna, 100 tisuća kuna više nego u prošloj godini. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-14-ZSUGO{/gallery}