Održan je drugi sastanak partnera na programu „Jaglac moj drugi dom“

2018 05 08 Jaglac010

U utorak, 8. svibnja, u udruzi Jaglac u Orahovici, održan je drugi sastanak s partnerima na trogodišnjem programu „Jaglac moj drugi dom“, predstavnicima grada Orahovice Lanom Jurkin i Milanom Babcem, predstavnicama CZSS Slatina, Podružnica Orahovica i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar.

Udruga je pri kraju provedbe prve  godine trogodišnjeg programa “Jaglac” moj drugi dom – inovativne socijalne usluge i modela skrbi u zajednici koji pridonosi neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom koji financira MDOMSP.  Voditeljica programa Lidija Stojković nazočne partnere je upoznala s provedenim aktivnostima i zahvalila na njihovom doprinosu u provedbi programa. Grad Orahovica ustupio je prostor za rad udruge još 2002.g. kao i provedbu aktivnosti programa, te organizirao Prvi humanitarni bal pod maskama, u cilju pružanja podrške za izgradnju pristupne rampe na novom prostoru stare škole u Novoj Jošavi.

CZSS Slatina, Podružnica Orahovica kontinuirano pruža stručnu savjetodavnu podršku u provedbi programa kao i CZSS Virovitica, Podružnica Obiteljski centar održavanjem radionica stručne podrške korisnicima i roditeljima. Potom su predstavnici partnera  iznijeli svoja mišljenja, utiske i sugestije, koje će biti dobre smjernice za provedbu aktivnosti u drugoj godini provedbe. Najviše se razgovaralo o mogućnostima sufinaciranja programa koji je u startu odobren s manjim iznosom, tako da se razliku pokušava pokriti prijavom na natječaje općina, gradova i Fondova EU i putem donacija građana.

Opći cilj programa je doprinijeti razvoju nedostatnih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanje socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom u Virovitičko-podravskoj županiji.

Specifični cilj programa je omogućiti inovativnu socijalnu uslugu i model skrbi na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci i Crnac, te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom, u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i osoba s invaliditetom. U Program sveobuhvatne podrške (4 x tjedno 4-6 h) za odrasle osobe s lakim i umjerenim intelektualnim teškoćama s uslugom prijevoza i jednim obrokom te u  Program povremene i djelomične podrške starijim osobama s umjerenim i težim intelektualnim teškoćama i za korisnike usluge osobne asistencije (1 x tjedno 4-6 h) s uslugom prijevoza i jednim obrokom, uključeno je 30 osoba. (G.J.V.)

2018 05 08 Jaglac008