Pod predsjedanjem Dalibora Fofonjke, danas je održana treća sjednica Stožera civilne zaštite za područje Grada Orahovice, a tema sastanka bila je novonastala situacija koju je prouzrokovao koronavirus. Osim 10 članova Stožera, današnjem sastanku nazočila je i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, ravnatelji Osnove i Srednje škole Orahovica Maja Škraba i Zorislav Milković te ravnateljica Dječjeg vrtića Borislava Kordoš.

Situacija nije alarmantna, no svakako je upozoravajuća, rekla je članica stožera doktorica Marijana Vidaković Peček, dok je gradonačelnica Orahovice Ana - Marija Petin poručila svim građanima Orahovice da se suzdrže od daljnjih putovanja, te napuštanja svoga grada. Također je poručila kako je vrlo bitno da se prate najnovije vijesti lokalne radio postaje kako u eteru tako i na društvenim mrežama. Svi članovi stožera su se složili kako građane treba osvijestiti o važnosti prevencije i poduzimanju svih mjera kako bi se spriječilo širenje virusa.

"Jednoglasno smo donijeli Odluku kojom preporučujemo odgodu svih javnih okupljanja na području Orahovice do daljnjega. Isto tako poručujemo svim našim sugrađanima da ne posjećuju Dom zdravlja, ako zaista za to nemaju potrebe. U vašem programu punih mjesec dana se o tome priča i ja s ovog mjesta zamoljavam sugrađane da se drže uputa. Ako bilo tko osjeti simptome virusa, a koji je došao s područja gdje je koronavirus prisutan, dužan se javiti dežurnim županijskim epidemiolozima na brojeve mobitela 098 46 59 44 ili 098 46 59 45 ili jednostavno na roj 112. Pritisak na orahovački Dom zdravlja i tamošnje liječnike se mora smanjiti i na tome moramo svi raditi. Vrlo brzo bit će izdane brošure i plakati s kojima ćemo ući u orahovačka poduzeća i tvrtke, kako bi educirali vlasnike poduzeća i radnike, jer zatvaranje pogona bilo bi u ovom trenutku pogubno. Situacija postaje ozbiljna i svi mi moramo se ponašati odgovorno kako bismo spriječili daljnje širenje ovog virusa" - rekao je danas načelnik Stožera civilne zaštite za Grad Orahovicu Dalibor Fofonjka.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 59 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 100

Jučer 144

Ovaj tjedan 544

Ovaj mjesec 2617

Ukupno 2152600