Veliki broj članova udruge i gostiju, predstavnika dijabetičkih udruga iz Slavonskog Broda, Našica, Donjeg Miholjca, Slatine i Virovitice, nazočio je redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Dijabetičke udruge “Orahovica”, koja je održana u subotu.

I u 2019. godini program rada Udruge temeljio se na organiziranju i povezivanju pojedinaca i dijabetičkih klubova, s ciljem unaprijeđivanja zdravstvene i druge zaštite oboljelih od šećerne bolesti, poticanju ranog otkrivanja i prevenciji šećerne bolesti, te edukaciji i osposobljavanju članova Udruge i drugih oboljelih osoba, za normalan život i rad sa šećernom bolesti, rekao je, podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, predsjednik Udruge, Ivica Martinčević.

Udruga je u 2019. godini brojala 106 članova, a za njih su, kao uostalom i za sve zainteresirane građane, organizirana dva stručna predavanja, na kojima su mogli dobiti sve relevantne informacije vezane uz dijabetes. U izvješću je Martinčević naveo i uspješnu organizaciju tradicionalne akcije “Slatki na Papuku”, koja je po 18.-ti puta održana na orahovačkom jezeru u nazočnosti velikog broja gostiju iz cijele Slavonije ali i ostalih dijelova Hrvatske. Osim toga, članovi Izvršnog odbora održali su tijekom godine 11 sjednica, a organizirana su i redovna okupljanja ponedjeljkom, na kojima su članovi Udruge, osim kontrole šećera, mogli iznijeti i sve probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu sa šećernom bolesti. Akcije besplatne kontrole šećera u krvi i krvnog tlaka bile su, prema riječima predsjednika Martinčevića, najuspješnije, jer se njima odazvalo oko tisuću osoba, među kojima je nažalost bilo i novootkrivenih dijabetičara. Istaknuo je uspješnu suradnju s gotovo svim dijabetičkim udrugama iz Slavonije, te podsjetio da je Udruga ostvarila i prekograničnu suradnju s nekoliko udruga iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Na kraju izvješća, predsjednik Martinčević se zahvalio Gradu Orahovici i općinama Crnac, Čačinci i Zdenci, te svim tvrtkama koje su financijski ili na bilo koji drugi način pomogli radu Udruge.

Kao predstavnik Grada Orahovice, Skupštini je nazočio MIlan Babac, koji je pohvalio trud članova Udruge, poželio im puno uspjeha u daljnjem radu te poručio da će i u budućnosti imati podršku Grada Orahovice u svim aktivnostima.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 66 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 4

Jučer 259

Ovaj tjedan 263

Ovaj mjesec 3373

Ukupno 2153356