Ogranak Matice hrvatske u Orahovici svoje je aktivnosti i u protekloj godini provodio s ciljem promicanja narodnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda na svim područjima kulturnog, umjetničkog , obrazovnog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, rekao je jučer predsjednik orahovačkog Ogranka, Damir Najmenik, na godišnjoj izvještajnoj Skupštini održanoj u Orahovici. U izvješću o radu Najmenik je naveo obilježavanje "Dana hrvatskog jezika", "Mjeseca hrvatske knjige", kao i sudjelovanje u tradicionalnoj manifestaciji "Orahovačko proljeće". Predavanja, književni susreti, glazbeno-scenski program u čast Oliveru Dragojeviću, te radionice i izložbe, samo su dio aktivnosti koje je Ogranak Matice hrvatske provodio u protekloj godini, a sličan program rada predviđen je i za tekuću godinu.

Na jučerašnjoj Skupštini došlo je i do određenih promjena u predsjedništvu Ogranka, te su umjesto Ivane Pavelić i Jelene Mihelčić, koje su članstvo u predsjedništvu napustile zbog objektivnih razloga, izabrane Sanja Karafa i Sonja Gluvaković - Gotler.

Pored navedenog, na Skupštini je održana i promocija monografije "Stoljeće Dalmatinaca u Feričancima 1919. - 2019.", koju su predstavili dopredsjednik i članica Udruge "Feričanci - Dalmatinska zagora", Marijan Marunica i Emica Parašilovac, Jasna Jurković, voditeljica Etnološkog i Arheološkog odjela u Zavičajnom muzeju Našice, ujedno i jedna od urednica knjige, te orahovački povjesničar - amater, Duško Rađenović.

Redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Ogranka Matice hrvatske u Orahovici nazočila je jučer i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice, Marija Šafer, koja je uz čestitke na ostvarenim rezultatima, članovima orahovačkog Ogranka poželjela i puno uspjeha u budućnosti.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 61 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 203

Jučer 132

Ovaj tjedan 203

Ovaj mjesec 3313

Ukupno 2153296