Članovi Boćarskog kluba „Doljani“ danas su održali godišnju izvještajnu Skupštinu, na kojoj su osim članova kluba još nazočili orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice Igor Hozić.

Podnoseći izvješće o radu kluba za proteklu godinu, predsjednik kluba Danijel Pašatar rekao je kako je klub uredno odrađivao gotovo sve obveze  proizašle iz Plana rada za prošlu godinu.  Natjecali su se „Doljani“ u svojoj Međužupanijskoj boćarskoj ligi, bili su gosti boćarskih turnira u Dubrovniku, Feričancima, Vukovaru, Bukviku, Moslavačkom Krčeniku i Velimirovcu, a posebno su ponosni na organizaciju Memorijalnog turnira „Damir Hornung“ koji se igra u spomen na poginulog orahovačkog  hrvatskog branitelja. Također, članovi Boćarskog kluba Doljani, sudjelovali su na gradskim manifestacijama, „Čobanijada“ i „Fišijada“ , a dosta pažnje poklanjali su i uređenju sportskih terena na kojima se natječu.

U prošloj godini klub je raspolagao s nešto više od 22 tisuće kuna, a kompletan iznos je uprihodovan od ZŠU, odnosno Grada Orahovice. Najveći iznosi utrošeni su na organizaciju utakmica i turnira te održavanje igrališta. U planu rada za naredno razdoblje, predsjednik Paštar, naglasio je pokušaj pomlađivanja kluba, jer bez mladih ljudi, kako je rekao, bit će gotovo nemoguće opstati. I u ovoj godini klub će biti domaćin i organizator Memorijalnog turnira, planira se put u Dubrovnik te ostvarivanje što boljeg plasmana u ligi u kojoj se natječu.  

Predsjednik ZŠU Igor Hozić, čestitao je čelništvu kluba na polučenim uspjesima i nastojanju da sport poput boćanja i dalje živi u Orahovici. Rekao je Hozić da će on i Zajednica i dalje podupirati tzv. Male sportove jer i u njima ima potencijala  za velike rezultate. Boćanje je trofejni hrvatski sport i kao takav zaslužuje svoje mjestu u Orahovici, rekao je Hozić i naglasio kako je orahovački sport, zaslugom neodgovornih pojedinaca, došao u probleme, ali vjeruje da će svi oni uspjeti prebroditi novonastalu situaciju, te nakon provedenih izbora, koji očekuju Orahovicu ,nastaviti s normalnim i plodonosnim radom.

Skupštini nazočna orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, također je čestitala predsjedniku Paštaru i njegovim suradnicima na poslu koji odrađuju. I Petin je rekla kako je Orahovica trenutno u teškoj situaciji, jer projekti koji su bili planirani u prvom dijelu godine  su stopirani, pa i financiranje orahovačkog sporta. Rekla je kako očekuje da će u Orahovici vrlo brzo prevladavati razum,  a ne osobni interesi, jer sport i djeca koja su u sportu nisu zaslužila da sjede kod kuće, već da sa svojim trenerima uče i rade te sudjeluju na sportskim susretima, koji su danas dovedeni u pitanje. Na koncu je obećala, kako će vrlo brzo, a nakon konstituiranja GV,  krenuti izrada projektne dokumentacije za kompletno  uređenje sportskog parka u Doljanima, što podrazumijeva i toliko željene četiri boćarske staze, koje bi Doljanima omogućile i natjecanje u višim ligama. Današnje druženje orahovačkih boćara  završilo je kako i priliči, međusobnim sportskim dvobojem.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 6

Jučer 259

Ovaj tjedan 265

Ovaj mjesec 3375

Ukupno 2153358