Ulaganje u zdravstvo, uz obrazovanje i gospodarstvo , jedna je od najbitnijih stavki svakog gradskog proračuna. Orahovica će 2019. godinu, po pitanju zdravstvene skrbi, pamtiti po rješavanju problema pedijatra, Pedijatrica Maja Vučinić, ujedno i subspecijalist endokrinologije i dijabetologije od travnja mjeseca brine o orahovačkoj djeci , a dva radna dana i u protekloj godini u orahovačkom Domu zdravlja provodili su liječnici specijalisti Opće bolnice Virovitica, internist i gastroenterolog doktor Simić, te urolog dr. Karlović.

"Kada smo preuzimali odgovornost za ovaj Grad, govorili smo kako će jedan od prioriteta biti poboljšanje zdravstvene skrbi za sve naše sugrađane. Uložili smo puno napora ne bi li Orahovici osigurali pedijatra, uspjeli smo. Danas u našem gradu rade i dva specijalista, pa s pravom mogu reći da smo u protekloj godini ostvarili ono što smo i obećali našim sugrađanima" – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U protekloj godini za hitnu medicinsku pomoć Grad Orahovica izdvojio je 165 tisuća 212 kuna, liječnici specijalisti i rad pedijatrice financirani su sa 118 tisuća kuna, dok je za nabavku medicinske te uredske opreme i namještaja za novoizgrađenu Dnevnu bolnicu u Virovitici izdvojeno 25 tisuća kuna:

"U protekloj godini u zdravstvo smo uložili 308 tisuća 212 kuna. Smatram da je to iznos kojeg su zaslužili naši sugrađani. Naravno da uvijek ima prostora za daljnja ulaganja i na tome već radimo. Željeli bi u Orahovicu dovesti još specijalista ali i liječnika opće prakse, posebice mladih, koji su zainteresirani doći živjeti i raditi u naš grad. Svaki naš sugrađanin ima pravo na dostojanstvenu zdravstvenu skrb, i mi ćemo i dalje ustrajati na tome" – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 69 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 45

Jučer 239

Ovaj tjedan 779

Ovaj mjesec 284

Ukupno 2118755