Dana 29. studenoga 2019. godine Grad Orahovica započeo je sa podjelom paketa osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za krajnje korisnike projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ čime je ostvarena joše jedna planirana aktivnost navedenog projekta.

Radi se o paketima koji su sebi sadrže osnovne higijenske i kućanske potrepštine poput sredstava za čišćenje, spužvica, krpa, deterđenata za pranje posuđa, omekšivača, sredstava za osobnu higijenu korisnika i ostalo, a sve kako bi se ženama olakšalo održavanje domova krajnjih korisnika, a njima omogućio lakši i ugodniji život.

Svaki korisnik, njih 153 osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju i osobe s invaliditetom s područja grada Orahovice tokom 24 mjeseca trajanja projekta, mjesečno će dobivati jedan paket osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština.

Za nabavu osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština proveden je postupak javne nabave, odabrani isporučitelj je tvrtka INSAKO d.o.o.o iz Zagreba, a ukupna vrijednost nabave iznosi 335.146,50 kn.

Podjeli paketa osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština, uz koordinatora i voditeljicu projekta, nazočila je i gradonačelnica Grada Orahovice, Ana – Marija Petin, koja se i osobno uvjerila u rad žena i zadovoljstvo korisnika.

Razgovarajući sa korisnicima, vidjela je da su jako zadovoljni i sretni zbog pomoći koja im se pruža. Žene koje brinu o njima dostavljaju im namirnice i lijekove, pripremaju obroke, brinu o čistoći doma i ostalo. Svaki od korisnika pohvalio je projekt s nadom da će se briga o starijim osobama nastaviti i nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 5.188.442,67kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva Zaželi – programa zapošljavanja žena iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

 

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 170 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 173

Jučer 608

Ovaj tjedan 173

Ovaj mjesec 3738

Ukupno 2122209