U organizaciji Grada Orahovice, jučer je počeo informatički tečaj za članove dvije orahovačke Udruge umirovljenika, pod nazivom “Osnove informatičke pismenosti”.

Pozdravljajući umirovljenike, njih 28, koji su se prijavili za pohađanje tečaja, predstavnik tvrtke Bit Computers, koja će i provoditi tečaj, Igor Hozić, zahvalio se gradonačelnici Orahovice Ana – Mariji Petin na prepoznavanju potreba za informatičkim opismenjavanjem svojih sugrađana, starije životne dobi, Savjetu mladih Grada Orahovice koji su se također uključili u projekt, te Srednjoj školi i ravnatelju Milkoviću, koji su na raspolaganje za ovaj tečaj, ustupili informatičku učionicu.

Tečaj će trajati 22 školska sata i provodit će se u dvije skupine sve do 23. prosinca. Svaki polaznik tečaja radit će na jednom računalu,   a tijekom deset dana, polaznici tečaja obraditi će teme građe računala, operacijski sustav Windows, aplikaciju Office, koja sadržava Word i Excel, korištenje elektroničke pošte, te poznavanje interneta i društvenih mreža na pametnim telefonima.

Polaznici tečaja izrazili su zadovoljstvo inicijativom gradskih čelnika, jer kako su rekli, informatički pismen čovjek, i u trećoj životnoj dobi može i želi biti koristan u svojoj zajednici. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin rekla je danas kako briga o umirovljenicima jest i bit će jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti. Poručila je također kako Grad Orahovica želi svojim starijim sugrađanima, a nakon završetka tečaja, omogućiti što kvalitetniji nastavak života, a uz poznavanje i korištenje računalnih operacija, posebice interneta, pa potom i pametnih telefona, život postaje puno sadržajniji.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 101 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 143

Jučer 608

Ovaj tjedan 143

Ovaj mjesec 3708

Ukupno 2122179