Danas slavimo blagdan svetog Nikole, biskupa koji je služio u turskom gradu Myra, poznatog, među ostalim, kao zaštitnika zaručnika, djece, putnika i pomoraca. Najviše mu se raduju upravo djeca, jer u noći na 6. prosinca, donosi darove i ostavlja ih u čizmicama koje smo očistili i ostavili u prozoru.

Tako su danas u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice u jutarnjim satima, sveti Nikola, u čijoj je pratnji i danas bio zločesti Krampus, posjetili djecu dječjeg vrtića Palčić. Mališani su ga dočekali s velikim oduševljenjem te mu prigodnim pjesmicama i plesom poželjeli dobrodošlicu.

Svetog Nikolu danas je u vrtić došla posjetiti i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin koja je rekla da je aktualna gradska vlast u suradnji sa Savjetom mladih grada Orahovice i Turističkom zajednicom i ove godine pripremila slatke darove za naše najmlađe sugrađane. Petin je rekla kako je pripremljeno i podijeljeno 500- tinjak darova, polaznicima dječjeg vrtića Palčić, učenicima Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić, članovima Udruge Jaglac te učenicima Područne škole u Novoj Jošavi.

Na koncu je gradonačelnica Petin pohvalila sve polaznike i zaposlenike dječjeg vrtića Palčić na izvedenim recitacijama i plesovima te rekla kako je danas podijeljeno puno više čokoladica i bombona nego šiba.

Nakon veselih vrtićanaca, sveti Nikola darove je podijelio učenicima Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici, gdje su darove dobila i sva djeca koja ne pohađaju vrtić. Na koncu svoga današnjeg puta sveti Nikola posjetio je i Područnu školu u Novoj Jošavi, te razveselio sve njene polaznike.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 144 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 163

Jučer 608

Ovaj tjedan 163

Ovaj mjesec 3728

Ukupno 2122199