Počelo je provođenje projekta obilaska i posjete obiteljima, koji su ove godine postali roditelji. Nakon prethodne najave, gradonačelnica Petin sa svojim suradnicima, obišla je jučer u poslijepodnevnim satima nekoliko obitelji koji nisu krili zadovoljstvo dolaskom ali i poklonom.

"Svaka pomoć je dobrodošla pa tako I ova. Lijepa je ovo gesta gradskih čelnika. Čitam što je sve učinjeno za nas mlade roditelje I to je zaista za svaku pohvalu" – rekla je jučer jedna od posječenih majki.

U sklopu pronatalitetne politike, Grad Orahovica odlučio je dodatno darivati roditelje, poklon paketima, koji čine najosnovniju i najpotrebniju kozmetiku za njihove bebe.

"Jučer smo u poslijepodnevnim satima, počeli s najavljivanom akcijom. Prve reakcije su više nego pozitivne. Roditeljima je svaka pomoć itekako dobro došla pa tako i ova. Sve činimo da što više olakšamo život našim sugrađanima. Prije dolaska u obitelji, obavimo telefonske razgovore i najavimo svoj dolazak. Do kraja godine obići ćemo sve roditelje koji su iskoristili gradsku potporu za novorođenčad" – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Gradonačelnica će obići 48 svojih najmlađih sugrađana (24 djevojčice, 24 dječaka, dva para blizanaca)

"To su poslovi koji uvijek vesele i koji mi najlakše padaju. Rađanje novih života, je zalog za bolju i kvalitetniju Orahovicu. Apeliram na roditelje da ostanu u svom gradu, da ovdje planiraju svoju budućnost, a mi ćemo se potruditi učiniti sve da budu zadovoljni" – zaključila je danas gradonačelnica Petin.

Nakon preuzimanja odgovornosti za Grad Orahovicu, gradski čelnici tijekom ove godine donijeli su Odluku o povećanju naknade za novorođenčad za 100%. Umjesto do tada isplaćivanih 1.000,00 kuna, danas naknada za „prvorođenca“ iznosi 2.000,00 kuna, a za svako novorođeno dijete naknada se uvećava za dodatnih tisuću kuna.

Prošle godine Grad Orahovica isplatio je za 41 rođeno dijete 94.000,00 kuna, dok je za prvih devet mjeseci tekuće godine, ta naknada već obilato premašena. Do danas je isplaćeno 124 tisuće kuna, do kraja godine preostala su dva mjeseca i za očekivati je još novorođenih beba u našem gradu.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 112 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 67

Jučer 165

Ovaj tjedan 731

Ovaj mjesec 2723

Ukupno 2134744