2019 09 28 Izlozba017

U subotu 28. rujna 2019. u kino dvorani održana je izložba likovnih uradaka „Od ideje do realizacije“ na kojoj je izloženo 100 radova u različitim crtačkim i slikarskim tehnikama, a najzastupljenija je bila tehnika – ulje na platnu, a u projektu su sudjelovali polaznici od 7. do 77 godina.

Voditeljica projekta je mlada profesorica likovne kulture, Vedrana Filipović Marinić iz Pitomače, koje je nekoliko godina radila u orahovačkoj osnovnoj školi, a nakon odlaska na novi posao u Pitomači ostala je u bliskom kontaktu s Orahovicom gdje je pokrenula poduku iz crtanja i slikanja, koju pohađa 15 polaznika. Poduke obuhvaćaju učenje crtanja i slikanja na klasičan akademski način. Nije bitno da polaznici imaju neko predznanje, jer na početku promatraju te usporedo uče pojmove vezane uz proporcije, kompoziciju i perspektivu.Na izložbi su svoje radove izložili polaznici iz Orahovice Ena Brajnović, Lara Petin, Lora Petričević, Ana Petričević, Vesna Petričević, Anita Krsnik, Renata Sudarić, Radmila Sokač, Jelena Čičković, Zdenko Nađ, Marija Katalinić, a gosti izložbe su bili i polaznici iz Pitomače Dorian Jakupec, Tea Jakupec, Bela Đakić, Iva Đakić, Masha Špiranec, Lea Lazarus, Lovro Smolčić i Nika Kolarić, roditelji i svi oni koje zanima likovna umjetnost.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Ana – Marija Petin:

- „Zahvaljujem polaznicima i Vedrani što su nam priuštili ovako prekrasan događaj. Osobno su me zapanjile slike koje ste izložili i koliko ste kroz nekoliko mjeseci koliko je ovaj projekt trajao napredovali. Drago mi je što su moji sugrađani imali priliku sudjelovati u ovom projektu i da svoju ljubav prema umjetnosti nadograde i sa određenim znanjem. Kroz razgovor, voditeljica Vedrana mi je rekla „Svi su učili i slikali isto, ali svaka je slika različita“ što pokazuje da ste u svoje slike ugradili dio sebe i svoje osobnosti te vam čestitam na tome i na vašoj kreativnosti.“ – rekla je gradonačelnica.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 73 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 188

Jučer 236

Ovaj tjedan 1158

Ovaj mjesec 663

Ukupno 2119134