2019 07 06 Bocanje046

Udruga Hvidra Orahovica i Boćarski klub Orahovica, u subotu su bili organizatori obilježavanja 28. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja, Damira Hornunga, Franje Jusupa, Zdravka Rittgassera, Đure Kiša i Marka Zegnala, koji su 07. srpnja 1991. braneći Hrvatsku, položili svoje živote u obrani Tenje.

Izaslanstvo Grada Orahovice . predviđeno gradonačelnicom Petin, te gradskim vijećnikom i predsjednikom Zajednice sportskih udruga Grada Orahovice, Igorom Hozićem, položili su vijenac i svijeće kod biste Damira Hornunga, a počast su paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća još odali obitelj Hornung, te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Orahovica.
Odmah potom svečanim činom, otvoren je i 14. Memorijalni boćarski turnir Damir Hornung, na kojem je nastupilo 12 momčadi iz Dubrovnika, Bukvika, Tenje, Osijeka, Golobrdaca, Vukovara, Velimirovca, Duge Međe i Orahovice.

Pozdravljajući nazočne predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić kazao je:

- „Zahvaljujem se što i ove godine organizirate turnir u sjećanje na našeg poginulog branitelja Damira Hornunga. Želim da se dobro osjećate u našem Gradu, i neka pobjedi i danas najbolji“. - rekao je Hozić.
Turnir su svečano otvorili, simboličnim bacanjem boća , gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin

Damir nećak pokojnog Damira:

- „Četrnaest godina u nizu BK Doljani organizira ovaj Memorijalni turnir koji se igra u spomen na našeg Damira, ali i sve ostale poginule branitelje, koji su najzaslužniji što smo mi danas slobodni. Želim vam dobru zabavu u našem Gradu, i pozivam vas da se ponovo vidimo i naredne godine.“ - rekla je gradonačelnica Petin.

Turnir je potrajao do kasnih poslijepodnevnih sati, a prvo mjesto pripalo je Boćarskom kubu Župa Dubrovačka, drugi su bili boćari Smrika iz Golobrdaca, dok je treće mjesto pripalo BK Doljani iz Orahovice. Sven Luketić iz Vukovara bio je najbolji “valjač prema bulinu” dok je Nediljko Komušanac iz Golobrdaca pobijedio u disciplini “izbijanja bulina”. Nagrade najboljima uručila je jučer gradonačelnica Petin.

Obilježavanje 28. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja u Tenji, nastavljeno je jučer posjetom grobnih mjesta Franje Jusupa u Čačincima i Damira Hornunga u Orahovici te polaganjem vijenaca I paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Tenji, da bi potom u crkvi Svete Ane u Tenji bila služena sveta misa zadušnica. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 63 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 80

Jučer 165

Ovaj tjedan 744

Ovaj mjesec 2736

Ukupno 2134757