2019 06 14 DUO014

U organizaciji Dijabetičke udruge Orahovica, 15. lipnja 2019. na izletištu Jezero, održan je 18. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske „Slatki na Papuku”, manifestaciju edukacije, zdravstvene zaštite, rekreacije, turizma i zabave i jedan je od događaja koji okuplja najveći broj dijabetičara iz RH i susjednih zemalja.

Na skupu su se okupile udruge iz cijele Hrvatske: Virovitice, Slatine, Našica, Donjeg Miholjca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Garešnice, Ivanić Grada, Malog Lošinja te iz BIH iz Tešnja, a iz Vojvodine su došle ekipe iz Bačkog Petrovca i Zrenjanina.

Za sportske igre bila je zadužena Udruga branitelja iz Duge Međe u disciplinama viseća kuglana, pikado, bacanje potkove i bela.

Nazočne na skupu u uvodu je pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević:

- „Dragi prijatelji sve vas srdačno pozdravljam po 18. puta i želim da se lijepo osjećate i zabavite, okupate, zabavite uz sportske susrete koje organiziramo po drugi puta i presretan sam kada vas sve vidim ovdje u ovako velikom broju. Hvala svim udrugama koju su došle, jer cilj ovog skupa je međusobno druženje, razmjena iskustava borbe s ovom našom opakom bolešću te želja da jedni druga pognemo što više i na kraju da se zajedno zabavimo. Punih 18 godina organiziramo ovaj skup i dojmovi su uvijek odlični pa se tako nadam da ćete i dana uživati u ovom prelijepom ambijentu orahovačkog Jezera.“ - rekao je Martinčević. Okupljenima su se obratili i predstavnici svih udruga te zahvalili na domaćinima na gostoprimstvu.

Nazočne je potom pozdravio dopredsjednik Hrvatskog saveza dijabetičara Slavko Lacković, a potom i voditeljica ureda Turističke zajednice Lana Jurkin.

- „Pozdravljam sve ispred Grada Orahovice i gradonačelnice Ane – Marije Petin i želim vam dobrodošlicu. Ova manifestacija koju organizira dijabetička udruga ima jako velik značaj za sve dobne skupine jer ova tiha bolest pati ne samo treću životnu dob  već i sve mlađe dobne skupine. Ovakvo druženje je prekrasan primjer kako ljudi iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja i razmjenjuju svoja iskustva te vam čestitam što već 18  godina organizirate ovakvo okupljanje“ - rekla je Lana Jurkin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 70 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 127

Jučer 213

Ovaj tjedan 992

Ovaj mjesec 992

Ukupno 2113321