2019 06 06 PEC Day3 076

Na orahovačkom Jezeru kroz 3 dana vikenda održana manifestacija Papuk Extreme Challange, masovni međunarodni festival sporta i sportaša, u kojem se moglo naći ponešto od ekstremnih sportova za svakoga. Petak, subotu i nedjelju, od 7. do 9. lipnja 2019. na Jezeru u Orahovici okupilo se mnoštvo sportaša koji su kroz natjecanja Papuk Enduro Race u organizaciji Biciklističkog kluba Weekend Warriors iz Osijeka, 4. MTB Papuk Adventure Race u organizaciji Biciklističkog kluba Lood iz Orahovice,

Papučki Maraton u organizaciji SRK Baraber iz Belišća, Extreme Underground Race u organizaciji Underground Cluba iz Orahovice i Cross Triatlon u organizaciji Triatlon Kluba Swibir iz Zagreba, a bilo je i natjecanja u obaranju ruku te potezanju konopa.

Prvog dana festival je počeo ispraćajem dvojice pustolova, Hrvoje Jurića iz Đakova i Matije Pospihalja iz Orahovice na Put oko svijeta na kojem bi Hrvoje Jurić električnim biciklom trebao u 100 dana obići svijet te postaviti Guinnessov rekord. Prvog dana također se održala dječja utrka na stazi s preprekama u kojoj su rezultati bili 2 razred dječaci 1. Niko Kovač, 2. Tin Patkoš, 3. Filip Šalek te 2. razred djevojčice 1. Kata Klanac, 2. Ema Grubišić. 3. razred dječaci 1. Petar Cigler, 2. Karlo Jurjević, 3. Roko Rađenović te 3. razred djevojčice 1. Ines Poljak, 2. Leona Šebalj, 3. Andrea Ribić. 4. razred dječaci 1. Tomislav Kostelac te 4. Razred djevojčice 1. Marta Samardžić, 2. Ivna Maričić, 3. Lucija Cigler. 5. Razred dječaci 1. Ivan Zeman, 2. Andrej Marunica, 3. Ante Grubišić te 5. Razred djevojčice 1. Ivana Zeman, 2. Tea Knežević, 3. Ivana Hat i Buga Pavličić. 6. Razred dječaci 1. Damjan Okolić, 2. Luka Mandić i Matija Ambroš, 3. Luka Jurjević te 6. razred djevojčice 1. Ana Vuković, 2. Nika Rađenović, 3. Matea Ribić i 7. razred dječaci 1. Silvio Peštaj, 2. Alen Knežević, 3. Matija Grosl.

Prostor izletišta „Jezero“ i Parka prirode Papuk, tri dana su bili dom za više od tisuću sportaša iz svih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja pa je tako u 4. MTB Papuk Adventure utrci na trailu A treće mjesto osvojio Nino Margetić, drugo Ivan Cigić i prvo Filip Jelkić te na istom trailu u konkurenciji žena drugo mjesto Kata Stemler i prvo Orsolya Marosffy. Na trailu A u kategoriji Masters treće mjesto osvojio je Saša Kovačević, drugo Geza Gelencser i prvo Bruno Kamenić. Na trailu B u muškoj kategoriji treće mjesto osvojio je Ivan Mišak, drugo Josip Brandis i prvo Ivan Pintera, a u kategoriji Masters treće mjesto Igor Orbanić, drugo Goran Jurković i prvo Nenad Hečimović.

Na Papuk Enduro utrci najbolji su bili Aleksandar Vondraček treće mjesto, Frano Liović drugo mjesto i Filip Vunjak prvo mjesto.

Na Papučkum Maratonu u organizaciji SRK Baraber u rekreativnoj kategoriji žena treće mjesto osvojila je Vlatka Lovrenc Poljanac, drugo Ivana Devald i prvo Helena Vonić, dok je kod muških treće mjesto osvojio Tomislav Škegro, drugo Ivan Cuca i prvo Matija Lukina. U polumaratonu za žene treće mjesto osvojila je Jasna Tušer, drugo Katja Rajačić i prvo Jasna Plemeniti i kod muških treće mjesto Vedran Jasenović, drugo Miša Hicinger i prvo Siniša Kanis. Maraton su istrčali samo oni najhrabriji gdje je u ženskoj kategoriji prva bila Adrijana Šimić i u muškoj prvi Goran Draksler.

U Cross triatlonu treće mjesto je osvojio Srđan Radulović, drugo Silvio Peštaj i prvo Marko Varga, dok je u kategoriji seniora prvi bio Zlatko Sir. Medalje i poklon pakete najboljima je uručila voditeljica ureda Turističke zajednice grada Orahovice Lana Jurkin.

Na Extreme Underground utrci u kategoriji rekreativci drugo mjesto osvojio je Danijel Peštaj i prvo Matko Kolesarić, u kategoriji timovi treće mjesto osvojio je trojac „Ludi iz šume“, drugo Baraberski sokoli i prvo trojac „Žutokljunaši“ dok je u kategoriji pojedinci na ovoj zahtjevnoj utrci s preprekama treće mjesto osvojio Marko Đurđević, drugo Vendi Vujnović i prvo Borna Mimić.

U natjecanju u obaranju ruku treće mjesto osvojio je Danijel Brkić, drugo Antun Pancer i prvo Andreas Horvatović, u kategoriji žena treće mjesto Jadranka Moher, drugo Daliborka Dalić i prvo Iva Gregošević.

Potezanje konopa kategorija žene treće mjesto osvojile su konopašice Pozna Gora, drugo Konopašice Osijek i prvo U.S.S. Donji Grad Osijek 1 u kategoriji muških treće mjesto Konopaš Osijek, drugo U.S.S. Donji Grad Osijek i prvo UDVDR Donji Miholjac.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska Čarolija 2019.

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 30 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 15

Jučer 272

Ovaj tjedan 1645

Ovaj mjesec 1845

Ukupno 2066144