2019 05 06 Palacinkijada060

U organizaciji Srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovice, Grada Orahovice i orahovačke Turističke zajednice 7. svibnja 2019. je u prijepodnevnim satima, na središnjem gradskom trgu, održana prva orahovačka Palačinkijada.

Otvarajući manifestaciju, riječi pozdrava u ime organizatora , uputili su ravnatelj Srednje škole Stjepan Ivšić Zorislav Milković i voditeljica Ureda Turističke zajednice Lana Jurkin. Od ranih jutarnjih sati, četrdesetak srednjoškolca peklo je palačinke koje su se besplatno dijelile građanima.

Za približno 700 ispečenih palačinki, srednjoškolci su utrošili oko 200 jaja, 40 kg brašna, 30 kg namaza što čokoladnog što domaćeg pekmeza, te pedesetak litara mlijeka.

Prva orahovačka Palačinkijada također je bila i u natjecateljskom ozračju jer su se natjecali učenici četiri srednje škole, Srednja škola Izidor Kršnjavi Našice, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica, a ocjenjivački sud posebnu je pozornost poklonio higijeni namirnica i učenika, kreativnosti, dizajnu tanjura, okusu i teksturi pripremljenih palačinki. Pobjednici prve orahovačke Palačinkijade.

Prvo mjesto u natjecanju u brzom pečenju palačinki osvojila je Ljubica Kljajić iz Slatinske škole, drugo mjesto Ana Milković iz Orahovice i treće Valerija Gotić iz Našica.

U ocjenjivanju deserta od palačinki prvo mjesto osvojile su učenice Tamara Jovanović i Kristina Lončar iz Orahovice, drugo mjesto Valerija Džepina i Lea Dorčak iz Slatine i treće mjesto Dolores Baričević i Mateja Grgošević iz Našica. U revijalnom pečenju palačinki sudjelovali su i učenici osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Orahovice, a ova slatka manifestacije je osim navedenih škola u Orahovicu dovela i vrhunske gastro stručnjake iz Bosne i Hercegovine, iz Sarajevskog hotela Casa United stigao je šef kuhinje Elvir Smajlović te stručni savjetnik za kvalitetu i sigurnost hrane Hamid Kurjaković koji predstavljaju udruženje kuhara BiH, a čime je ova „Palačinkijada“ dobila međunarodni karakter.

Nagrade najboljima su dodijelile Voditeljica ureda Turističke zajednice grada Orahovice Lana Jurkin, profesorica Danira Vinković i više puta nagrađivana poznata slastičarka iz Slatine Sandra Jadek.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 70 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 114

Jučer 213

Ovaj tjedan 979

Ovaj mjesec 979

Ukupno 2113308