2019 05 02 KUD Orahovica005

Povodom Dana grada Orahovice, Kulturno-umjetničko društvo Orahovica organiziralo je godišnji koncert u novom prostoru Glazbene škole tj. zgradi bivšeg Općinskog suda. Na koncertu su nastupili Učenički ženski zbor Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica, Muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari i mješoviti zbor KUD-a Orahovica kao domaćini. Koncert je između ostalih gostiju pratila i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer

- „KUD Orahovica ima bogatu tradiciju, kako pjevačku tako i tamburašku i folklornu. Osnovano je 1961. godine. U sklopu društva djelovao je više nego uspješno i tamburaški sastav Ružica, a posebna priča ovoga društva je pjevački zbor. Zbor je zapravo dio društva koji je djelovao kroz sve vrijeme njegovog postojanja i ta kao djevojački zbor. Nakon dvije godine pauze, u jesen 2018. godine uz potporu grada i gradonačelnice Petin, ponovno se okuplja pjevački zbor KUD-a Orahovica. Cilj ponovnog okupljanja je da Grad Orahovica ima nekoga tko će prilikom raznih svečanosti otpjevati Himnu ili uveličati nekakav događaj. Zato pozivam sve zainteresirane i ovom prilikom, posebno nekadašnje pjevače, da nam se priključe i odvoje po sat vremena jednom tjedno da zajedno nešto naučimo i čuvamo ovu bogatu gradsku tradiciju jer zbor Orahovici definitivno treba“ - rekao je na kraju koncerta voditelj zbora KUD-a Orahovica, Antonio Brzica.

Tamburaše je za nastup uvježbao dugogodišnji voditelj zbora, a danas tamburaša u KUD-u, umirovljeni, orahovački profesor Viktor Čelant koji je ipak ostao vjeran društvu.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 73 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 16

Jučer 249

Ovaj tjedan 265

Ovaj mjesec 5154

Ukupno 2111179