2019 04 13 Obrtnici001

U organizaciji Udruženja obrtnika u subotu je u Orahovici po prvi puta održana “Večer obrtnika”, kojoj su nazočili orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, pročelnica JUO Marija Šafer, predsjednik Područne obrtničke komore Osječko-baranjske županije i član Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević, predsjednik i tajnik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Zoran Horić i Božidar Jeremić, te predsjednici Udruženja obrtnika Virovitica i Slatina, Zdravko Šarić i Zlatko Šomođi.

Nazočnim obrtnicima i njihovim gostima uvodno se s nekoliko riječi obratio predsjednik orahovačkog Udruženja obrtnika, Damir Vanek, koji je izrazio zadovoljstvo velikim odazivom, te rekao kako je „Večer obrtnika“ organizirana s ciljem promocije obrtništva i zajedničkog druženja. Osim toga, bila je to i prilika za dodjelu priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad u orahovačkom obrtništvu. Priznanje za 20 godina rada u obrtništvu dobili su: Petar Čačinović, Antun Blaženović, Jasna Fabšić, Krešimir Jakobek i Damir Vanek, dok su za 25 i više godina rada priznanja primili: Mirjana Špoljar, Vladimir Macanić, Karl Šafer i Dušan Brajnović.

Obrtnicima se na koncu obratila i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, koja je rekla kako je jedan od glavnih ciljeva aktualne gradske vlasti stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za poduzetnike i obrtnike. Upravo vođeni tom idejom, podsjetila je Petin, grad je u prošloj godini osigurao 500 tisuća kuna proračunskih sredstava za razvoj poduzetništva, a rezultat toga je 10 novozaposlenih osoba na području Grada.

Poticajna sredstva za poduzetnike u istom su iznosu osigurana u proračunu i za 2019. godinu, a ukoliko bude potrebe rebalansom ta sredstva mogu biti i povećana, zaključila je gradonačelnica Petin, te čestitala dobitnicima priznanja i svima poželjela puno uspjeha u budućnosti. (www.radioorahovica.hr)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

12. Dani kestena i vina

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 139 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 131

Jučer 239

Ovaj tjedan 131

Ovaj mjesec 4218

Ukupno 2050317