2019 03 23 ORAO004

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Orao“ Našice – Orahovica održala je izbornu skupštinu 22. ožujka 2019. u Đurđenovcu u Radničkom domu, a na novi mandat od 4 godine izabrani su za predsjednika Udruge davor Solić, dopredsjednike Udruge Robert Jonić i Damir Čorluka. Za predsjednika Glavnog odbora Udruge izabran je Zlatko Ivanković, a za članove Mišo Bereš, Darko  Ćorković, Zoran Dumenčić, Ivica Ganzberger, Antun  Markovičić, Ivica Paulić,  Dražen Radan, Tonči Sinovčić, Josip Vidranjski i Miroslav Zlosa. Za članove Nadzornog odbora Ivica Borovička, Ivica Knežević i Franjo Prka i za članove suda časti Ivica Boltađžija, Slavko Vukomanović I Darko  Kapraljević.

Na skupštini su bili nazočni gosti Ante Blažević izaslanik župana Osječko baranjske, Ivana Anušića i predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Osječko – baranjske županije, Hrvoje Topalović načelnik općine Đurđenovac, Tomislav Petrušić, izaslanik gradonačelnice grada Orahovice i dopredsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice te izaslanici općina i gradova, Feričanci, Našica, Zdenci, te predsjednici Udruga proisteklih iz Domovinskog rat s područja Orahovice i Našica.

Izvješće o radu iznio je predsjednik Davor Solić te nakon toga plan rada u kojem je naveo dovršenje i uređenje novo dobivenih prostorija udruge u Orahovici i dovršenje  spomen sobe SPECIJALNE POLICIJE Tokom mjeseca ožujka 2019. God. održati izbornu skupštinu Udruge, sudjelovanje na obilježavanju pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa  Jovića  na Plitvičkim jezerima u mjesecu travnju, u svibnju sudjelovati na komemoraciji i Obilježavanju godišnjice, pogibije 12 pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci, dovršiti projekt „Domovinski rat – trajna vrijednost“, koji je nominiran i dobivena su sredstva od Ministarstva hrvatskih branitelja, te sa učenicima OŠ ''Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici i OS Josipa Jurja Strossmayera iz Đurđenovca izvršiti edukaciju istih o Specijalnoj policiji u Domovinskom ratu, u mjesecu lipnju obilježiti obljetnicu pogibije hrvatskog policajca Mire Košćaka koji je 12. lipnja 1992. godine poginuo od podmetnute mine, u lipnju sudjelovati na obilježavanju Spomen-područja Crni potok  te odali  počast žrtvama partizanskog zločina 1945., u srpnju odati počast poginulim hrv. braniteljima sa Orahovačkog i Našičkog kraja u mjestu Tenja, sudjelovati na obilježavanju Dana pobjede, vojno redarstvene akcije ''Oluja'', Dana domovinske zahvalnosti, odlazak u Knin u kolovozu, tijekom kolovoza ili rujna  2019. predstaviti knjigu Specijalne policije u Domovinskom  ratu, obilježiti godišnjicu napada na policijske službenike između  sela Humljani i Pušina, u Općini Čačinci, kojom prilikom je mučki ubijen hrvatski policajac Stjepan Mlakar, a dva policijska službenika ranjena sudjelovati u obilježavanju kolone sjećanja  u Vukovaru, sudjelovati na održavanju  jubilarne Memorijalne utrke ”Kokočak-Orahovica”, sudjelovati na obilježavanju 28. godišnjice oslobađanja Istočne Slavonije, ''Papuk 91'', u prosincu  2019. u Voćinu sudjelovati na  hodočašću Hrvatske vojske i policije, održati 3 po redu tradicionalni Božićni domjenak za članove Udruge u prostorijama udruge te aktivno pomagati članovim u rješavanju statusnih pitanja.

{gallerynSlikeGodina2019/2019-03-23-ORAO{/gallery}

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 331 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 12

Jučer 152

Ovaj tjedan 907

Ovaj mjesec 3959

Ukupno 2135980