2019 02 19 Magadinovac010

U Orahovačkom prigradskom naselju Magadinovac u utorak 19. veljače 2019. pušten je  u rad vodovodni sustav. Simboličnim otvaranjem slavine, te ispijanjem vode, orahovačka gradonačelnica Ana  - Marija Petin i direktor poduzeća Papuk Zdravko Dijaković, predali su 1.200 metara vodovodne mreže, na korištenje mještanima Magadinovca.

Puštanju u rad vodovoda u domaćinstva, svjedočilo je i nekoliko mještana, koji nisu skrivali svoje oduševljenje:

- „Nama je danas počeo novi život. Petnaest godina pakla smo prošli. Dobili smo napokon uvjete za normalan život. Moja djeca žele ostati ovdje živjeti. Hvala svima što su nam omogućili da imamo napokon dostojanstven život“ - rekla je jedna od stanovnica Magadinovca.

Radovi na izgradnji vodovoda trajali tridesetak dana, izvodili su ih radnici poduzeća Voda, a vrijednost izvedenih radova iznosila je 46.000,00 kuna, rekao je direktor Papuka, Zdravko Dijaković:

- „Gradonačelnica je obećala da će voda stići u Magadinovac, i to smo ostvarili. Kompletna investicija izvedena je sredstvima poduzeća Voda. Na novi vodovod priključili smo osam novih korisnika.“ - rekao je danas Dijaković.

Prigradska naselja moraju imati jednake ili približno jednake uvjete za život, kao i stanovnici Orahovice, rekla je danas u Magadinovcu gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

- „Naravno da mi je drago da smo obećano ispunili. Osim vodovoda, uredili smo i prilaznu cestu, izgradili smo mali most, da se lakše može automobilom do kuća, što prije nije bilo moguće, evo danas smo u rad pustili i vodovod. I dalje ćemo gledati kako poboljšati uvjete za život ne samo u Magadinovcu već i u svim prigradskim naseljima“ - rekla je gradonačelnica.

Poduzeće Voda i Grad Orahovica nastavit će daljnja ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciju vodovodne mreže, rekli su danas Petin i Dijaković, dodavši kako su se uložena četiri milijuna kuna u mrežu, počela vraćati, jer u proteklih 60 dana na području Orahovice zabilježeno je samo 15 puknuća cijevi, što je u odnosu na prethodnu godinu, rapidno smanjenje. U proteklim mjesecima, vodovodne cijevi popravljanje su od 30 do 50 puta mjesečno.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 108 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 246

Jučer 239

Ovaj tjedan 246

Ovaj mjesec 5631

Ukupno 1962124