2019 02 02 Stipendije030

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, potpisala je danas stipendijske ugovore s učenicima i studentima, za školsku, odnosno akademsku godinu 2018./2019, koji su ostvarili pravo na stipendije, a nakon raspisanog i provedenog Javnog natječaja.

Franko Klepač iz Orahovice i Ivan Prović iz Dinje Pištane, ostvarili su pravo na učeničke stipendije u mjesečnom iznosu od 300,00 kuna, dok su Maja Vujnović, Vanja Jovanović, Matea i Ana Zidar, studenti prve godine, te Tanja Karakaš, Patrik Turković i Dino Mataz, studenti druge i viših godina studija, potpisali stipendijske ugovore u visini 700,00 kn mjesečno.

- „Aktualna gradska vlast ukinula je kreditiranje učenika i studenta, jer nismo željeli da vi kao mladi ljudi, kao i većina vaših roditelja, budete kreditno opterećeni i prije nego što krenete u život. Smatrali smo da to nije pravedno pa smo uveli stipendiranje, što ima i većina JLS. Nema obveze povrata stipendija ako redovno izvršavate svoje fakultetske i školske obveze, a novina od ove godine, je određeni prosjek ocjena koji morate zadovoljiti. Ako ne poštujete niti taj segment stipendiranja, opet nećete morati vraćati stipendiju, ali postoji mogućnost da ne dobijete stipendije za daljnje obrazovanje. Vraćanje stipendija je jedino ako ne završite svoje školovanje u zadanim rokovima. Mislimo da je ovo pravedan način financiranja odnosno pomaganja u vašem školovanju. To je jedan oblik da vas potaknemo da završite školovanje, ostvarite što bolje uspjehe, te potom ostanete u svom Gradu, uz svoju obitelj. Bitno je da ostanete u kontaktu s Gradom , mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vaše školovanje“ - rekla je gradonačelnica Petin obraćajući se nazočnim učenicima i studentima.

U ime školaraca i studenata, zahvalu je uputio student Dino Mataz:

- „Zahvaljujem se Gradu Orahovica na na ukazanoj prilici, na stipendijama koje smo dobili. To nama puno znači u našem daljnjem školovanju. Nadam se da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje.“ - rekao je Mataz (www.radioorahovica.com)

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

51. Orahovačko proljeće

OraOutdoorFest2019 Vector

OP 2019 Program

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 125 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 408

Jučer 441

Ovaj tjedan 2179

Ovaj mjesec 10370

Ukupno 1991328