2019 01 30 GradskoVijece001

Vijećnici Gradskog vijeća Orahovice na sjednici održanoj 30. siječnja 2019. pod predsjedanjem Radoja Medenice, predsjednika Gradskog vijeća, nakon usvajanja zapisnika s pretkodne sjednice i Aktualnog sata, održali raspravu o Pismu namjere dekana Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, prof.dr.sc. Aleksandra Včeva, adresiranom na Gradsko vijeće u kojemu je navedeno da će Orahovica u dogledno vrijeme postati, ne samo sveučilišni centar, već i centar za kardiovaskularne bolesti, u planu je izgradnja i nogometnog kampa, kao i niz drugih sadržaja koji će uslijediti nakon što zažive ta tri glavna projekta.

Dekan Včev je na sjednici vijećnicima osobno izložio planove ulaganja u visoko školstvo, zdravstvo, šport, i druge sadržaje na području Orahovice, objasnivši da Fakultetu, zbog realizacije istih, treba i vlasništvo na nekretninama u kojima će biti smješteni pojedini sadržaji, kako bi projekte mogao kandidirati na različite natječaje.

Gradonačelnica Ana Marija Petin je upoznala dekana Včeva i vijećnike s prethodno poduzetim aktivnostima, iniciranima po Pismu namjere. Dekan Včev je zatražio da se sadašnji objekt u kojem je smješten Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo prenese u vlasništvo Fakulteta, kako bi Fakultet nastavio daljnja ulaganja, uz otvaranja studentskog restorana, te Sveučilišne i Gradske knjižnice. Fakultetu je potrebno i vlasništvo zgrade “Kurije Mihalović” u središnjem gradskom parku, koju namjerava prenamijeniti u zdravstvenu ustanovu “Regionalni centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju”. Fakultet je također u pregovorima s Nogometnim klubom Bayern iz Muenchena da se u Orahovici napravi nogometni kamp istoimenog kluba, pa je zatraženo i zemljište za gradnju takvoga kampa. Vijećnici su ove predložene projekte ocijenili značajnim za Orahovicu i dali podršku Pismu namjere

Jednoglasno, ili većinom glasova, vijećnici su prihvatili Izvješće o provođenju higijeničarske službe na području grada Orahovice i upravljanje skloništem za životinje za 2018. godinu.

Donesena je i Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu za iznajmljivače na području grada Orahovice za 2019. godinu.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 110 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 4

Jučer 169

Ovaj tjedan 4

Ovaj mjesec 4859

Ukupno 2041112