2018 01 13 VatrogasneIgre004

Vatrogasna zajednica Orahovica i ove godine organizira Dječje vatrogasne igre za uzrast od 6 do 12 godina. Kao i prethodnih godina, ove godine veliki je broj sudionika, djece vatrogasaca iz četiri vatrogasnih društava. Prvo kolo odigrano je 13. siječnja 2019. godine, u Staroj Jošavi gdje je nastupilo 6 ekipa, DVD Stara Jošava  sudjeluju s po tri ekipe, DVD Orahovica s dvije i jednu ekipu DVD Nova Jošava.

- „Cilj organiziranja igara u zimskim mjesecima je, angažiranje i  osmišljavanje zabave za djecu a na taj, njima zabavan način, mi provjeravamo njihovu spretnost, brzinu i preciznost, što su izuzetno značajne osobine za rad u vatrogastvu“. - rekao je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina.

Predsjednik DVD-a Stara Jošava Dalibor Saher u ime domaćina, pozdravio je  male vatrogasce, roditelje, organizatore i goste, poželjevši sudionicima igara puno dobrih rezultata, a s dobrim željama za uspješan tijek natjecanja, pridružio se predsjednik VZ Orahovica  Mario Gubeljak.

Dječje vatrogasne igre otvorila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je poželjela svima sreću:

- „Zajedno s vama djeco i ja se radujem ovim igrama, u kojima želim da date sve od sebe i budete fer igrači. Raduje me što vas je svake godine sve više i što je više mlađih sudionika, jer ste vi velika sigurnost za naše vatrogastvo u budućnosti. Zahvaljujem  vama djeco na odazivu i sudjelovanju u igrama ali hvala i vašim roditeljima koji vas podržavaju u želji da se bavite vatrogastvom. Vaše zalaganje i trud mi u Gradu pratimo i osigurat ćemo sve uvjete za vaš kvalitetan rad“. - rekla je gradonačelnica Petin. 

U prvom kolu u Staroj Jošavi natjecalo se u igrama pod nazivom vatrogasna kuglana, vatrogasna košarka i kockice.

Gradonačelnica i vodstvo DVD-a Stara Jošava pregledali su i vatrogasnu opremu te novonabavljenu vatrogasnu pumpu za muljevitu vodu koja je nabavljena sredstvima Grada Orahovice kroz dogovore vatrogasnih društava i Grada što im je od opreme najpotrebnije i za koju je iznos bio 5.000,00 kn.

Pumpa će prvenstveno služiti za izvlačenje vode iz poplavljenih podruma, šahti ili bunara, a u krajnjim slučajevima može se koristiti za gašenje požara. Pumpa može usisavati vodu do 8m dubine i dizati je do 25m visine, a promjer čestica koje mogu proći je 8mm.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 54 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 75

Jučer 182

Ovaj tjedan 75

Ovaj mjesec 7169

Ukupno 2031137