2018 12 12 PametneKlupe003

Turističkoj zajednici grada Orahovice odobren je projekt Opremanje pješačko/bicikističke staze „Stara pruga“ od strane Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Projekt je usuglašen sa Strategijom razvoja turizma RH i sufinanciran temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na temelju koje je i potpisan Ugovor o sufinanciranju te se na dvije lokacije ugradila oprema koja se sastoji od pametne klupe i stalka za bicikle.

Prva lokacije je u središtu grada, a druga na izletištu Jezero u blizini restorana, čime se omogućilo korištenje novih tehnologija, a time i dodatno obogatila turistička ponuda. Solarne klupe opremljene su sustavom za besplatno punjenje mobilnih uređaja preko USB utičnica.

Ukupna  vrijednost projekta je 36.924,90 kn, gdje Grad Orahovica sufinancira iznos od 3.500,00 kn, a Hrvatska turistička zajednica odobrila je sredstva u visini 22.000,00 kn. Izvođač radova postavljanja opreme je komunalno poduzeće Papuk d.o.o. iz Orahovice.

- „Uz ulaganja u školstvo, zdravstvo te poticanja programa poduzetništva i poljoprivrede, želimo i dalje razvijati turizam u Orahovici, od ovakvih manjih projekata do kapitalnih projekata kao što je uređenje turističkog kompleksa na jezeru gdje planiramo nove smještajne kapacitete i popratne sadržaje te osigurati što veće kvalitete pruženih usluga, kojima ćemo i povećati vrijednost samog izletišta, a i grad će na taj način raspolagati novim vrijednostima, koje će građani moći iskoristiti za povećanje svoga životnog standarda što nam i je cilj da u narednim godinama Orahovicu razvijamo u tom smjeru i omogućimo ljudima ostanak i opstanak u našem gradu“ - izjavila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 68 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 55

Jučer 182

Ovaj tjedan 55

Ovaj mjesec 7149

Ukupno 2031117