2018 12 12 PametneKlupe003

Turističkoj zajednici grada Orahovice odobren je projekt Opremanje pješačko/bicikističke staze „Stara pruga“ od strane Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Projekt je usuglašen sa Strategijom razvoja turizma RH i sufinanciran temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na temelju koje je i potpisan Ugovor o sufinanciranju te se na dvije lokacije ugradila oprema koja se sastoji od pametne klupe i stalka za bicikle.

Prva lokacije je u središtu grada, a druga na izletištu Jezero u blizini restorana, čime se omogućilo korištenje novih tehnologija, a time i dodatno obogatila turistička ponuda. Solarne klupe opremljene su sustavom za besplatno punjenje mobilnih uređaja preko USB utičnica.

Ukupna  vrijednost projekta je 36.924,90 kn, gdje Grad Orahovica sufinancira iznos od 3.500,00 kn, a Hrvatska turistička zajednica odobrila je sredstva u visini 22.000,00 kn. Izvođač radova postavljanja opreme je komunalno poduzeće Papuk d.o.o. iz Orahovice.

- „Uz ulaganja u školstvo, zdravstvo te poticanja programa poduzetništva i poljoprivrede, želimo i dalje razvijati turizam u Orahovici, od ovakvih manjih projekata do kapitalnih projekata kao što je uređenje turističkog kompleksa na jezeru gdje planiramo nove smještajne kapacitete i popratne sadržaje te osigurati što veće kvalitete pruženih usluga, kojima ćemo i povećati vrijednost samog izletišta, a i grad će na taj način raspolagati novim vrijednostima, koje će građani moći iskoristiti za povećanje svoga životnog standarda što nam i je cilj da u narednim godinama Orahovicu razvijamo u tom smjeru i omogućimo ljudima ostanak i opstanak u našem gradu“ - izjavila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 55 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583