2019 01 10 Fakultet001

Gradonačelnica grada Orahovice ana – Marija Petin održala je radni sastanak s dekanom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo dr. Aleksandrom Včevim s kojim je kroz razgovor o dosadašnjim odrađenim aktivnostima i onima koje se planiraju za budućnost fakulteta u Orahovici ujedno i iznijela planove daljnjeg ulaganja u rekonstrukciju dijela zgrade u kojoj se nalazi fakultet, a kojeg još čeka daljnje uređenje i obnova.

Dr. Včev je izjavio da je suradnja sadašnje Gradske vlasti i Fakulteta uvijek bila na visokoj razini te da je dogovoreno da će se napori za ostvariti zacrtane ciljeve udvostručiti i da će se ubrzati aktivnosti izvršavanja projekata koji su vezani uz Grad i Fakultet.

- „Priča o Orahovici kao studentskom gradu je odlična, ali ipak nailazimo na „zidove“ i pojedince koji potkopavaju naš zajednički rad i napore da sve naše ciljeve postignemo s najboljim rezultatima. Moram naglasiti da smo dogovorili i brzo ćemo uspostaviti temelje za drugu fazu razvoja Fakulteta, a samim time i daljnji razvoj grada gdje želimo internacionalizirati ovaj studij i dovesti strane studente u Orahovicu.“ – rekao je dr. Včev

Gradonačelnica Ana - Marija Petin izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada i Fakulteta te isto tako izrazila želju za pojačavanjem napora kako bi se što prije završila obnova ostatka zgrade fakulteta:

- „Stvari svakako moramo ubrzati stoga je ovo samo jedan od mnogih sastanaka kako bi razmijenili informacije jer Grad Orahovica ne može utjecati na određene situacije kao što je recimo Odluka o vlasništvu kurije Mihalović u kojoj se nalaze muzejska postava i Gradska knjižnica, a gdje se planira otvoriti Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju što će svakako biti dobar spoj sa studijem fizioterapije čiji će studenti moći pohađati praktični rad i kada završe studij raditi u ovoj ustanovi. Dokumenti za rješavanje ovog slučaja su poslani i sada čekamo odluku ministarstva s kojim smo do sada imali odličnu suradnju pa vjerujem da će se i ovaj slučaj brzo riješiti.

Podsjetila bih da smo u 2017. godini obnovili dio zgrade stare Zanatske zadruge i da radovi obnove na drugom dijelu teku, a daljnjim dogovorom s dekanom Včevim vrlo brzo krećemo i u treću fazu u kojoj je planirana izgradnja studentskog restorana. Ubrzat ćemo sve što možemo na zadovoljstvo obje strane.“ - rekla gradonačelnica Petin.

2019 01 10 Fakultet005

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 175

Jučer 375

Ovaj tjedan 550

Ovaj mjesec 8260

Ukupno 1964753