2018 12 05 Jaglac000

Spajajući Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, i današnji Međunarodni dan volontera, u Udruzi “Jaglac” u Orahovici prigodnim programom jučer su obilježena ta dva dana, koja svojim porukama daju osobit pečat toj orahovačkoj udruzi.

Program je počeo postavljanjem izložbe radova nastalih na inkluzivnoj radionici i izložbe karikatura korisnika Jaglaca, Davora Hlavatija, a nastavljen je priredbom na temu “Jaglac supertalent” kojom je, aludirajući naslovom na poznati televizijski show-program , redateljica te priredbe, Nives Brusač, na zanimljiv način pokazala da su i osobe s invaliditetom, članovi Jaglaca, kao dio zajednice, jednakih potreba i sklonosti poput većeg dijela populacije. Svojim su nastupima posredno odaslali poruku svima nama da trebamo prevladati barijere koje smo si sami postavili prema takvim osobama , poručujući da oni sami kao prioritet postavljaju svoje preostale mogućnosti, a ne invaliditet. A to su na kraju svoje “super-talent” priredbe saželi u nekoliko poruka upućenih, kako sebi, tako i javnosti: Ne odustaj! Samo hrabro! Ti možeš sve! Samo je Nebo granica!…

Uz članove Jaglaca, njihove roditelje i prijatelje, prigodni program su pratili i partneri u projektima, među kojima ravnateljice osnovnih škola iz Orahovice i Zdenaca,Maja Škraba i Mirjana Buneta-Knežević, voditeljica HZZ – Ispostave Orahovica,Vesna Kelava, predstavnici različitih udruga koje djeluju na području Grada Orahovice, te izaslanica gradonačelnice Ane Marije Petin, Lana Jurkin, koja je u ime gradonačelnice pozdravila nazočne čestitala Međunarodni dan osoba s invaliditetom, zahvalila se svim volonterima te i njima čestitala njihov te najavila iznenađenje za sve korisnike nakon završetka programa te najavila humanitarnu zabavu pod maskama slijedeće godine koju Turistička zajednica organizira za udrugu Jaglac.

Robert Terfaloga, magistar prava, jučer je održao kratku prezentaciju na temu: “Ostvarivanjem sedamnaest ciljeva do budućnosti kakvu želimo”, o projektima “Jaglaca” govorila je koordinatorica projektnih aktivnosti, Lidija Stojković, a Udrugu je predstavila i govorila o postignućima, predsjednica Đurđa Šimatović.

Kao posebno značajno iz postignuća ove godine, predsjednica Šimatović je spomenula integraciju djece s teškoćama u razvoju u predškolski odgoj u orahvačkom Dječjem vrtiću Palčić, te najavila novi ugovor za 21-korisnika usluge osobne asistencije, kroz projekt Zaželi zaposleno je šest žena, korisnici četiri dana u tjedno imaju organiziran boravak u prostoru Udruge, … Kao jedan od osnovnih ciljeva za naredno razdoblje, uz kontinuitet u financiranju, predsjednica Šimatović izražava želju da usluga osobne asistencije uđe u zakonski okvir, da usluga poludnevog boravka postane trajna, a kao prioritetnu potrebu naglašava uslugu povremenog smještaja korisnika. Pred Udrugom stoji i želja za pokretanjem socijalnog poduzetništva, za koje se volonteri i zaposleni u Udruzi Jaglac već intenzivno educiraju, kazala je predsjednica “Jaglaca”, Đurđa Šimatović.

Po završetku programa, predstavnica Grada, Lana Jurkin uručila je darove Grada Orahovice korisnicima “Jaglaca”

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 111 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 246

Jučer 239

Ovaj tjedan 246

Ovaj mjesec 5631

Ukupno 1962124