2018 12 03 Nijemci007

Posredstvom bivšeg predsjednika RH i počasnog građanina Grada Orahovice Stjepana Mesića, u ponedjeljak 3. prosinca2018. su Orahovicu posjetili čelnici velike njemačke korporacije Bohnhorst, direktor Frank Böker te koordinator tvrtke Edi Bubić, dok je generalni direktor i vlasnik Helmut Bohnhorst u posljednji trenutak, zbog privatnih razloga, morao napustiti Orahovicu.

Pozdravljajući njemačke gospodarstvenike, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, kazao je kako je Orahovica napokon spremna primiti zainteresirane ulagače. Nova mlada garda, koja danas upravlja gradom, za Orahovicu radi sjajan posao, puni su ideja i dobrih gospodarskih projekata, pa je dolazak ove velike njemačke tvrtke kruna jednogodišnjeg rada, zaključio je Mesić.

Predstavljajući gradske potencijale, gradonačelnica grada Orahovice Ana - Marija Petin, upoznala je njemačke goste s poviješću Orahovice, gospodarskim kapacitetima, turističkim potencijalima, ali i radnom snagom.

- „Zahvaljujem se Stjepanu Mesiću što je svojim utjecajem u svoju Orahovicu doveo ovu veliki njemačku tvrtku, koja je spremna investirati u naš grad. Bez razvoja gospodarstva nema svijetle budućnosti Orahovice, i to je jedini izlaz iz svih problema u kojima se Orahovica nalazi. Nijemcima kao strancima dosta je teško shvatiti naše Zakone, ali bila sam decidirana. Grad će biti na dispoziciji i za one najsitije detalje. Ono što me veseli i što su potvrdili čelnici Bohnhorsta, Orahovica je na njih ostavila sjajan dojam. Oni su tvrtka koja se bavi poljoprivredom, mi smo poljoprivredni kraj i nadamo se početku suradnje“. - rekla ja gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Njemačke investitore posebno je zanimala prometna infrastruktura, željeznica, autoputovi. Izrazili su zadovoljstvo gostoprimstvom, ali I pripremljenim gospodarskim elaboratima:

- „U Orahovicu smo došli posredstvom gospodina Mesića. Jako smo zadovoljni da je cijela politika usmjerena u poduzetništvo. Pogledat ćemo grad, ali i ovo što smo vidjeli je za svaku pohvalu. Posebice me veseli ta klima oko poduzetništva“. - rekao je direktor Bohnhorsta Frank Böker.

Jučerašnjem prijemu nazočili su i direktor i vlasnik drvnog poduzeća “God” Goran Ćuća, voditelj financija Poljoprivrednog poduzeća Orahovica Josip Miličević, pročelnica JUO Marija Šafer te Lana Jurkin ispred Turističke zajednice. Nakon službenog posjeta, čelnici Bohnhorsta posjetili su orahovačko Jezero, prostor Poduzetničke zone II,  te drvnu tvrtku “God”.

Njemački investitori, posjet Orahovici završit će sutra posjetom Poljoprivrednom poduzeću Orahovica. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 31 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583