2018 12 03 Nijemci007

Posredstvom bivšeg predsjednika RH i počasnog građanina Grada Orahovice Stjepana Mesića, u ponedjeljak 3. prosinca2018. su Orahovicu posjetili čelnici velike njemačke korporacije Bohnhorst, direktor Frank Böker te koordinator tvrtke Edi Bubić, dok je generalni direktor i vlasnik Helmut Bohnhorst u posljednji trenutak, zbog privatnih razloga, morao napustiti Orahovicu.

Pozdravljajući njemačke gospodarstvenike, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, kazao je kako je Orahovica napokon spremna primiti zainteresirane ulagače. Nova mlada garda, koja danas upravlja gradom, za Orahovicu radi sjajan posao, puni su ideja i dobrih gospodarskih projekata, pa je dolazak ove velike njemačke tvrtke kruna jednogodišnjeg rada, zaključio je Mesić.

Predstavljajući gradske potencijale, gradonačelnica grada Orahovice Ana - Marija Petin, upoznala je njemačke goste s poviješću Orahovice, gospodarskim kapacitetima, turističkim potencijalima, ali i radnom snagom.

- „Zahvaljujem se Stjepanu Mesiću što je svojim utjecajem u svoju Orahovicu doveo ovu veliki njemačku tvrtku, koja je spremna investirati u naš grad. Bez razvoja gospodarstva nema svijetle budućnosti Orahovice, i to je jedini izlaz iz svih problema u kojima se Orahovica nalazi. Nijemcima kao strancima dosta je teško shvatiti naše Zakone, ali bila sam decidirana. Grad će biti na dispoziciji i za one najsitije detalje. Ono što me veseli i što su potvrdili čelnici Bohnhorsta, Orahovica je na njih ostavila sjajan dojam. Oni su tvrtka koja se bavi poljoprivredom, mi smo poljoprivredni kraj i nadamo se početku suradnje“. - rekla ja gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Njemačke investitore posebno je zanimala prometna infrastruktura, željeznica, autoputovi. Izrazili su zadovoljstvo gostoprimstvom, ali I pripremljenim gospodarskim elaboratima:

- „U Orahovicu smo došli posredstvom gospodina Mesića. Jako smo zadovoljni da je cijela politika usmjerena u poduzetništvo. Pogledat ćemo grad, ali i ovo što smo vidjeli je za svaku pohvalu. Posebice me veseli ta klima oko poduzetništva“. - rekao je direktor Bohnhorsta Frank Böker.

Jučerašnjem prijemu nazočili su i direktor i vlasnik drvnog poduzeća “God” Goran Ćuća, voditelj financija Poljoprivrednog poduzeća Orahovica Josip Miličević, pročelnica JUO Marija Šafer te Lana Jurkin ispred Turističke zajednice. Nakon službenog posjeta, čelnici Bohnhorsta posjetili su orahovačko Jezero, prostor Poduzetničke zone II,  te drvnu tvrtku “God”.

Njemački investitori, posjet Orahovici završit će sutra posjetom Poljoprivrednom poduzeću Orahovica. (www.radioorahovica.com)

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

51. Orahovačko proljeće

OraOutdoorFest2019 Vector

OP 2019 Program

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 41 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 11

Jučer 450

Ovaj tjedan 1341

Ovaj mjesec 9532

Ukupno 1990490