2018 11 26 Putokaz001

U organizaciji orahovačke udruge „Putokaz“ u ponedjeljak 26. listopada 2018. u dvorani restorana „Ružica grad“, održano je predavanje o načinima kako se nositi s tugom i stresom nakon gubitka u obitelji te kako prevladati taj period u životu. Teme su to o kojima je govorila teologinja Vanesa Šerić na predavanju pod nazivom “Podrška u zajednici”.

Nazočne je na početku predavanja pozdravila predsjednica udruge Putokaz, Suzana Đebro Maričić rekavši kako je ovo predavanje zamišljeno da se na neki način pokuša pojasniti, pomoći ili objasniti kako iz jedne situacije kada se se izgubi nekoga u obitelji izaći iz te priče jači, kako preboljeti, kako odžalovati i kako se uopće pomiriti s tim.

Gubitak bilo koje vrste je stresan, a najteži je slučaj gubitak bliske osobe i to je situacija na koju nas ništa i nitko ne može pripremiti. Iako sastavni dio života, smrt je i dalje u našem društvu nažalost tabu tema, a tuga se prezentira kao negativna emocija, rekla je teologinja Šerić.

Tuga je prirodna reakcija na gubitak, dok žalovanje kao proces oslobađa čovjeka. Vrijeme samo prolazi ali ne liječi rane i nikakve riječi neće utješno djelovati na ožalošćenu osobu ali je zato jako važno aktivno slušati i pustiti da ožalošćena osoba bude upravo ono što i je. Tek kada ona počne sa zahvalnošću gledati na mogućnost života sa voljenom izgubljenom osobom, tada dobiva novu perspektivu i može život cijeniti kao smisleni i lijep, unatoč gubitku, zaključila je teologinja Vanesa Šerić koja radi u udruzi PUKS – Podrška u kriznim situacijama, neprofitnoj organizaciji osnovanoj u cilju promicanja razvitka i unapređenja osobnog rasta i razvoja kroz pružanje podrške osobama svih dobi koje prolaze različite procese žalovanja.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 43 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583