2018 11 26 Putokaz001

U organizaciji orahovačke udruge „Putokaz“ u ponedjeljak 26. listopada 2018. u dvorani restorana „Ružica grad“, održano je predavanje o načinima kako se nositi s tugom i stresom nakon gubitka u obitelji te kako prevladati taj period u životu. Teme su to o kojima je govorila teologinja Vanesa Šerić na predavanju pod nazivom “Podrška u zajednici”.

Nazočne je na početku predavanja pozdravila predsjednica udruge Putokaz, Suzana Đebro Maričić rekavši kako je ovo predavanje zamišljeno da se na neki način pokuša pojasniti, pomoći ili objasniti kako iz jedne situacije kada se se izgubi nekoga u obitelji izaći iz te priče jači, kako preboljeti, kako odžalovati i kako se uopće pomiriti s tim.

Gubitak bilo koje vrste je stresan, a najteži je slučaj gubitak bliske osobe i to je situacija na koju nas ništa i nitko ne može pripremiti. Iako sastavni dio života, smrt je i dalje u našem društvu nažalost tabu tema, a tuga se prezentira kao negativna emocija, rekla je teologinja Šerić.

Tuga je prirodna reakcija na gubitak, dok žalovanje kao proces oslobađa čovjeka. Vrijeme samo prolazi ali ne liječi rane i nikakve riječi neće utješno djelovati na ožalošćenu osobu ali je zato jako važno aktivno slušati i pustiti da ožalošćena osoba bude upravo ono što i je. Tek kada ona počne sa zahvalnošću gledati na mogućnost života sa voljenom izgubljenom osobom, tada dobiva novu perspektivu i može život cijeniti kao smisleni i lijep, unatoč gubitku, zaključila je teologinja Vanesa Šerić koja radi u udruzi PUKS – Podrška u kriznim situacijama, neprofitnoj organizaciji osnovanoj u cilju promicanja razvitka i unapređenja osobnog rasta i razvoja kroz pružanje podrške osobama svih dobi koje prolaze različite procese žalovanja.

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

51. Orahovačko proljeće

OraOutdoorFest2019 Vector

OP 2019 Program

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 44 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 11

Jučer 450

Ovaj tjedan 1341

Ovaj mjesec 9532

Ukupno 1990490