2018 11 23 Dvorana001

Počela je sanacija poda u sportskoj dvorani u Orahovici koja je već skoro više od godinu dana u lošem stanju i gdje su se satovi tjelesne i zdravstvene kulture osnovne i srednje škole odvijali vrlo teško. Sportski klubovi morali su treninge odrađivati u dvoranama okolnih mjesta stvarajući tako dodatne troškove.

Podsjetimo da je osnivač škola Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica nema nikakve nadležnosti nad dvoranom, ali se gradska vlast borila i zahtijevala sastanke sa županijom kako bi se napokon riješio problem dvorane te da naša djeca i po lošim vremenskim uvjetima mogu održavati tjelesne aktivnosti. Županija za rad škole dobiva decentralizirana državna sredstva i  sve sanacije i investicije u školi snosi Virovitičko - podravska županija kojoj također ide i prihod od iznajmljivanja dvorane.

- „Zadnji sastanak u vezi dvorane je bio u listopadu gdje smo napokon sa zamjenikom župana Virovitičko-podravske županije Darkom Žužakom i pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesnom Šerepac uspjeli dogovoriti početak radova.“ – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U dvorani je počelo je skidanje parketa ispod kojeg je dotrajala podloga zbog čega je i dolazilo do problema, a gradonačelnica Petin je rekla kako očekuje brzi završetak radova, jer krajnje je vrijeme da dvorana ponovo bude na usluzi učenika i sportaša:

- „Iako mi nismo osnivači škole već je to Virovitičko-podravska županije, Grad Orahovica osigurava sredstva za higijenu učenika, kupujemo udžbenike i radne bilježnice, osigurali smo i prehranu za učenike iz socijalno ugroženih obitelji te sufinanciramo prijevoz učenika.

Grad Orahovica riješiti će pitanje odvodnje oko dvorane kako za par godina ne bi imali isti problem i financijski trošak za što je potrebno iskopati šahte i postaviti novi sustav, a sredstva za to će biti izdvojena iz Gradskog proračuna. Da smo dozvolili da se samo promijeni parket, ponovo bi za dvije tri godine došlo do truljenja i propadanja parketa. Ne želim ništa obećavati, kada će dvorana biti gotova, ali moja predviđanja su krajem prvog i početkom drugog mjeseca naredne godine. Nama je u interesu da dvorana bude što prije gotova i poduzimamo sve kako bi to što prije riješili.“ - rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

2018 11 23 Dvorana002

LPM PAUK Banner

zastita osobnih podataka GDPR

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

VideoGalerija

Webcam Live

SkyLine web kamera

smjestaj

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Pretraživanje

Uredovni dan gradonačelnice

51. Orahovačko proljeće

OraOutdoorFest2019 Vector

OP 2019 Program

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 83 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 11

Jučer 450

Ovaj tjedan 1341

Ovaj mjesec 9532

Ukupno 1990490