2018 11 23 Dvorana001

Počela je sanacija poda u sportskoj dvorani u Orahovici koja je već skoro više od godinu dana u lošem stanju i gdje su se satovi tjelesne i zdravstvene kulture osnovne i srednje škole odvijali vrlo teško. Sportski klubovi morali su treninge odrađivati u dvoranama okolnih mjesta stvarajući tako dodatne troškove.

Podsjetimo da je osnivač škola Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica nema nikakve nadležnosti nad dvoranom, ali se gradska vlast borila i zahtijevala sastanke sa županijom kako bi se napokon riješio problem dvorane te da naša djeca i po lošim vremenskim uvjetima mogu održavati tjelesne aktivnosti. Županija za rad škole dobiva decentralizirana državna sredstva i  sve sanacije i investicije u školi snosi Virovitičko - podravska županija kojoj također ide i prihod od iznajmljivanja dvorane.

- „Zadnji sastanak u vezi dvorane je bio u listopadu gdje smo napokon sa zamjenikom župana Virovitičko-podravske županije Darkom Žužakom i pročelnicom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesnom Šerepac uspjeli dogovoriti početak radova.“ – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U dvorani je počelo je skidanje parketa ispod kojeg je dotrajala podloga zbog čega je i dolazilo do problema, a gradonačelnica Petin je rekla kako očekuje brzi završetak radova, jer krajnje je vrijeme da dvorana ponovo bude na usluzi učenika i sportaša:

- „Iako mi nismo osnivači škole već je to Virovitičko-podravska županije, Grad Orahovica osigurava sredstva za higijenu učenika, kupujemo udžbenike i radne bilježnice, osigurali smo i prehranu za učenike iz socijalno ugroženih obitelji te sufinanciramo prijevoz učenika.

Grad Orahovica riješiti će pitanje odvodnje oko dvorane kako za par godina ne bi imali isti problem i financijski trošak za što je potrebno iskopati šahte i postaviti novi sustav, a sredstva za to će biti izdvojena iz Gradskog proračuna. Da smo dozvolili da se samo promijeni parket, ponovo bi za dvije tri godine došlo do truljenja i propadanja parketa. Ne želim ništa obećavati, kada će dvorana biti gotova, ali moja predviđanja su krajem prvog i početkom drugog mjeseca naredne godine. Nama je u interesu da dvorana bude što prije gotova i poduzimamo sve kako bi to što prije riješili.“ - rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

2018 11 23 Dvorana002

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 98 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583