2018 11 14 Major047

U Čačincima otkrivena bista Željka Majora, vukovarskog branitelja, koji je 20. studenoga 1991. godine ubijen na Ovčari. Otkrivanje spomen-biste organizirala je Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, HVIDR-a Orahovica, koji su i aplicirali projekt izrade biste prema ministarstvu.

Otkrivanje spomen-biste, događaja kojem su, uz obitelj poginulog vukovarskog branitelja Majora, nazočili i njegovi suborci, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, Virovitičko-podravske županije, Grada Orahovice, općina Crnac, Suhopolje i Feričanci, čačinačkih i orahovačkih udruga te građani, bilo je prilika za sjećanje na Željka Majora, ali i za poziv da se vrijeme i događanja iz Domovinskog rata ne zaborave. Bistu su otkrili Željkov otac, Tomislav Josić i Nenad Križić, a nakon toga su svi položili vijence  i cvijeće te zapalili svijeće. Ispred Grada Orahovice cvijeće su položili Milan Babac i Lana Jurkin. 

Zamjenik načelnika Općine Čačinci, Alen Jurenac, poziv za pronošenje istine o vukovarskim braniteljima i njihovim akcijama, temeljio je na tvrdnji da oni u Vukovaru nisu branili samo Vukovar, već i Čačince, Slavoniju, pa i cijelu Hrvatsku.

Vukovarac, Tomislav Josić, i u Čačincima je izrazio uvjerenje da će se konačno pokrenuti pravda i da će zločinci odgovarati za svoje zločine, koje su počinili, kako nad braniteljima, ranjenicima i zarobljenicima, tako i nad civilima, u ratu i nakon njega.

Željkov ratni zapovjednik, Josip Nemec, ukratko je prepričao ratni put Željka Majora, Mađara, kako su ga zvali, od uključivanje u obranu Hrvatske do tragičnog pada Grada heroja - Vukovara.

Dožupan Virovitičko-podravski, Darko Žužak, među ostalim je iznio poraznu statistiku vezanu uz populaciju hrvatskih branitelja, njihova oboljenja i smrtnost, koji su izrazitiji no u općoj populaciji, a pomoćnik ministra Tome Medveda, Nenad Križić, je pozvao branitelje da se ne umore i ne odustanu od iskazivanja počasti, posebno svojim poginulim suborcima.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 112 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 246

Jučer 239

Ovaj tjedan 246

Ovaj mjesec 5631

Ukupno 1962124