2018 10 18 ObukaNeplivaca007

Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, organizatori su 15.Hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača, koje je otvoreno jučer, a održavat će se do 20.listopada u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek, u Orahovici, na Merkuru.

Tema ovogodišnjeg jubilarnog 15. Savjetovanja je “Čimbenici uspješnosti obuke neplivača”, a otvoreno je u nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima su bili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, dopredsjednica Hrvatskog para-olimpijskog odbora Ana Sršen, sudac Ustavnog suda RH Mato Arlović, predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko, dopredsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Željko Lončar, zamjenici župana Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije Darko Žužak i Petar Lagator te predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice Radoje Medenica.

Sve nazočne uvodno su pozdravili domaćini Savjetovanja, ravnatelj GDCK Osijek Denis Ćosić i ravnatelj Društva CK Osječko-baranjske županije Marko Đukić, koji su podsjetili kako je od 2005. godine obuku u Orahovici prošlo više od 28 tisuća neplivača i rekli kako ce naglasak ovogodišnjeg savjetovanja biti na uvrštavanju obavezne obuke neplivača u nacionalni pedagoški standard kroz osnovnoškolsko obrazovanje a pokrenut će se i inicijativa da obuka neplivača postane dio strategije razvoja sporta u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice, Radoje Medenice pozdravio je u svoje i u ime gradonačelnice grada Orahovice Ane – Marije Petin, sve nazočne:

- „Želim vam izraziti spremnost Gradske vlasti da bude i svakom budućem savjetovanju pokrovitelj jer podržavamo vašu inicijativu da se obuka neplivača vrati u škole kako bi naša djeca bila sigurnija. Želim svam svima dobrodošlicu i da se lijepo osjećate kroz sve ovie dane trajanja ovog savjetovanja.“ – rekao je Medenica.

Pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja, Blaženke Divjak, Momir Krmpotić rekao je kako će u suradnji sa strukom pokušati pronaći najbolji model kojim bi se svakom djetetu u Hrvatskoj omogućilo stjecanje vještine plivanja u ranoj dobi.

15. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog Crvenog križa, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog kineziološkog saveza i Hrvatskog plivačkog saveza a supokrovitelji su Grad Osijek i Grad Orahovica, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 176 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 23

Jučer 237

Ovaj tjedan 2246

Ovaj mjesec 7183

Ukupno 1941461