2018 10 12 Kolinda025

U petak 12. listopada 2018. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je naš grad i u sat i pol vremena obišla pojedine gospodarske subjekte i studij fizioterapije Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo gdje su je dočekali gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, Prof.prim.dr.sc. Aleksandar Včev, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica.

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo predsjednici je prezentiran rad fakulteta, smjerovi i predavanja, a također i budući smjer razvoja fakulteta i suradnja s Gradskom upravom, a s radom studija Predsjednicu je upoznao dekan Aleksandar Včev

Nakon fakulteta Predsjednica je posjetila tvrtku Pan Parket gdje je obišla proizvodni pogon i gdje joj je vlasnik poduzeća Daniel Smiljanić predstavio tvrtku.

Potom je Predsjednica u Centru za edukaciju Orahovica upoznala čelnike centra, Osječkog Crvenog križa, a dočekali su je mladi članovi Plivačkog kluba s kojima se fotografirala.

Program se nastavio u starom podrumu Poljoprivrednog poduzeća Orahovica gdje su Predsjednicu dočekali predsjednik Uprave PP Orahovica Saša Breznik, direktor radne jedinice voćarstvo-vinogradarstvo Josip Tokić te mnoštvo djelatnika poduzeća. Enologinja PP Orahovica Ivana Nemet upoznala je Predsjednicu s povijesti podruma te vrhunskim vinima koje proizvodi tvrtka.

Na kraju posjeta Predsjednicu je gradonačelnica Ana – Marija Petin pozvala da posjeti Orahovačko izletište Jezero gdje joj je gradonačelnica predstavila ovaj biser kontinentalnog turizma kakvi su planovi i što jezero znači za razvoj turizma, a također i samu Orahovicu, rad Gradske vlasti i gospodarstvo u našem gradu.

- „Prekrasno je bilo u vašem gradu i iznenadili su me toliki potencijali. Očekivala sam potencijale za razvoj poljoprivrede međutim evo upravo ovaj ruralni turizam i ovo prekrasno jezero na kojem se nalazimo te mnoge kurije i dvorci koji se ovdje nalaze te i sami proizvođači od onih malih OPG-ova do velikih tvrtki, sve je to jako fascinantno i rekla bih da te razvojne potencijale treba nastaviti poticati i dalje i da oni ni izdaleka nisu do kraja iskorišteni kao što kažu u PP Orahovici da nema dovoljno sirovina pa se uvoze, a toliko ima zemlje za obrađivanje. Naravno i jedan od problema je prometna izoliranost pa će svakako pomoći brza cesta koja će ovaj kraj bolje spojiti s ostatkom Hrvatske te bi svakako trebalo doći do većeg razvoja turizma i gospodarstva.“ – rekla je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- „Drago mi je da je Predsjednica bila u posjetu našem gradu u sklopu preseljenja ureda Predsjednice u Virovitičko-podravskoj županiji, iako je ovih sat i pol vremena vrlo malo jer mi svakako imamo puno toga za pokazati, sve ono što Orahovica nudi i svi projekti s kojima smo joj željeli prezentirati te smo joj poslali otvoreni poziv da dođe i posjeti Orahovicu da bude naš gost i da održimo jedan sastanak s Gradskom upravom gdje ćemo joj prezentirati sve ono što smo do sada napravili i sve što nam je u planu. Evo doveli smo je i na jezero, a znamo da je Predsjednica i sama zagovornik ruralnog razvoja i razvoja ruralnog turizma i iznenadila se da ovako nešto postoji u sred Slavonije, ovakva prekrasna planina, čist zrak, netaknuta priroda i obećala je da će pomoći u promociji grada i našeg jezera kao turističkog odredišta.“ – rekla je gradonačelnica Ana – Marija Petin.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

12. Dani kestena i vina

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 84 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 131

Jučer 239

Ovaj tjedan 131

Ovaj mjesec 4218

Ukupno 2050317