2018 10 09 VatrogasciSJ002

U dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Jošava stiglo je novo vatrogasno vozilo koje je rezultat odličnih odnosa Staro Jošavačkih vatrogasaca s DVD-om Dobrovac te je tako od njih nabavljeno vatrogasno vozilo marke TAM T80.

Procijenjena vrijednost vozila je 30.000,00 kn, a kupljeno je za 10.000,00 kn, gdje je DVD Stara Jošava financiralo 5.000,00, Grad Orahovica 3.000,00 kn i Vatrogasna zajednica Orahovica 2.000,00 kn.

Zapovjednik DVD-a Stara Jošava, Zlatko Udovčić, je objasnio kako će vozilo služiti za izlazak u početnim fazama požara dok ne dođe cisterna i sva ostala veća i teža oprema:

- „U vozilu je visokotlačna pumpa i rezervoar od 400 litara vode te operativna oprema koja se može koristiti i na hidrantskoj mreži. Vozilo može prevoziti 8 osoba te ima zvučne i svjetlosne signale i radno svjetlo. Sve je ovo rezultat prijateljskih odnosa s DVD-om Dobrovac iz Pakračko-Lipičke vatrogasne zajednice koji su nam još poklonili i agregat za električnu energiju, nekoliko običnih mlaznica i kacige za požare otvorenog prostora.“ – rekao je zapovjednik Udovčić.

Gradonačelnica grada Orahovice Ana - Marija Petin koja je s vijećnicom Lanom Jurkin na poziv vatrogasaca iz Stare Jošave također došla vidjeti vozilo, napomenula je:

- „Cilj nam je što bolje opremiti sva naša vatrogasna društva kako bi bila što efikasnija i kako bi bili bolje pripremljeni za moguće požare i druge ugroze, pa uz sve napore koja vatrogasna zajednica ulaže u obrazovanje i edukaciju vatrogasaca, Grad Orahovica će u ovoj i svim narednim godinama još više financijski pomagati opremanja društava što nam je i bilo jedno od obećanja u kampanji.“ – rekla je gradonačelnica.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 101 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874