2018 10 07 Kestenijada087

U Orahovici je ove nedjelje 7. listopada sve bilo u znaku prepoznatljive jesenske delicije, kestena i to na manifestaciji „11. Dani kestenja i mladog vina“ koju su organizirali Turistička zajednica, Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica, Udruga voćara, vinogradara i vinara, kuharski smjer srednje škole Stjepan Ivšić te Grad Orahovica.

Miris kestena  širio se po cijeloj Orahovici, a prava delicija bila je rolada od 16 metara od kesten pirea koju su i ove godine vrhunski pripremili učenici kuharskog smjera Srednje škole ''Stjepan Ivšić'' Orahovica, a pred punim trgom okupljene je pozdravila gradonačelnica Ana - Marija Petin:

- „Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju i što vas ni kiša nije obeshrabrila da probate kestenje koje su pripremili naši planinari i ovu predivnu 16-metarsku roladu, rad naših učenika kuhara s profesoricom Danirom Vinković na čelu. Zahvaljujem se svima njima, a tako i turističkoj zajednici za organizaciju ove manifestacije gdje su se okupili i naši vinari i OPG-ovci kod kojih možete probati njihove proizvode i koji su svojim delicijama upotpunili ovaj događaj.“ – rekla je gradonačelnica.

- „Napravili smo roladu od kesten pirea i to dužu nego lani i s više kestena. U ovogodišnju roladu stavili smo 40 kilograma kesten pirea, više od 30 litara šlaga i oko 200 jaja. Ove godine je rolada bila dugačka preko šesnaest metara, a radili su je učenici Željka Bušljeta, Petra Škiljić, Tamara Jovanović, Ana Beržaj i Kristina Lončar. Treba reći da nam je trebalo tri dana za pripremiti roladu“. - rekao je Danijel Both, jedan od učenika koji su izradili roladu.

Orahovački planinari su ispekli više od 600 kilograma kestenja i pun trg te dugi red ljudi koji su čekali da probaju ovu deliciju pokazao je kako je ovo jedna od najpopularnijih manifestacija u Orahovici.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 180 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 335

Jučer 525

Ovaj tjedan 1265

Ovaj mjesec 11038

Ukupno 1902479