2018 10 01 Inkubator007

U Orahovici je u poduzetničkoj zoni položen kamen temeljac za izgradnju poduzetničkog inkubatora. Investitor ovog projekta je Virovitičko-podravska županije, a vrijednost gradnje inkubatora je preko 10 milijuna kuna s tim da je Grad Orahovica je ustupio zemljište za izgradnju s čime će se stvoriti preduvjeti za razvoj malih i srednjih poduzetnika kroz poduzetničke potporne infrastrukture i usluge, povećati će se poduzetničke aktivnosti, ali i stvoriti mogućnosti za stvaranje novih radnih mjesta na području grada Orahovice.

Svečanosti otvorenja radova nazočili su saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija, Petinpomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice Radoje Medenica, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer, predstavnici izvoditelja radova i mnogi drugi gosti.

Gradonačelnica Ana – Marija Petin pozdravila je nazočne i izrazila dobrodošlicu u Orahovicu:

- „Drago mi je što smo se danas ovdje okupili na početku izgradnje inkubatora koji se kod nas željno očekuje i koji će sigurno biti dobar vjetar u leđa za sve poduzetnike na našem području.

Darovanjem zemljišta Virovitičko-podravskoj županiji nastavljamo dobru suradnju s našom županijom, a sami poticaji Grada Orahovice za razvoj poduzetništva u našem gradu biti će dodatni stimulans za razvoj obrtništva i poduzetništva. Svi poduzetnici koji nađu smještaj u poduzetničkom inkubatoru dobit će priliku bolje se prilagoditi tržištu svojim poslovanjem, a grad Orahovica će biti partner svima onima koji pokrenu svoj posao na području Orahovice.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

- „Ja sam zaista ponosna i sretna, ispunjena zadovoljstvom što sam dobila priliku biti dio otvaranja radova na još jednom poduzetničkom inkubatoru u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojoj je i ovim projektom vidljivo da vlada jedna sinergija između onih koji znaju reći što im treba, onih koji stručno pišu projekte i resornih državnih tijela. Ovo je možda i najbolji put kako ćemo naše mlade ostaviti na ovim prostorima i da ostanu u svojim domovima, u svojoj zemlji“. - rekla je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Župan VPŽ Igor Andrović rekao je ovaj projekt važan za razvoj gospodarstva, grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije te da se nada da će ovaj inkubator biti u najmanju ruku uspješan kao i onaj u Virovitici u koji su 2013. ušli poduzetnici sa dvoje ili troje zaposlenih, a sada ih oni imaju 10, 15 ili 20.

- „Ako uz ovaj inkubator uzmemo mjere koje imaju grad Orahovica i Zavod za zapošljavanje, uz sve te mjere poduzetnici moraju imati samo ideju što i kako pokrenuti i uzeti si sve moguće uvjete koji im se nude“ - rekao Andrović.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 163 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 334

Jučer 525

Ovaj tjedan 1264

Ovaj mjesec 11037

Ukupno 1902478