2018 09 28 GradskoVijece007

Vijećnici Gradskog vijeća Orahovice na sjednici održanoj 27. rujna pod predsjedanjem Radoja Medenice, predsjednika Gradskog vijeća, nakon Aktualnog sata jednoglasno, ili većinom glasova, prihvatili su izvješće o radu gradonačelnice za prvih šest mjeseci ove godine, kao i polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada, te donijeli druge izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Orahovice.

Također su dali suglasnost na projekt Građenje i opremanje Dječjeg igrališta “Dolci”.

Donesena je i Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca…, u kojoj je, među ostalim, definirao i kako postupati s kućnim ljubimcima prilikom njihova izvođenja na neke od javnih površina, a jedna od odluka odnosila se i na uređenje prometa pješačke zone u Ulici kralja Zvonimira u Orahovici.

Najviše su vijećnici raspravljali o načinu naplate gradskih potraživanja prema pravnim i fizičkim osobama koja se kreću u milijunskim iznosima, a među kojima je oko 4 milijuna nenaplativih potraživanja, kazala je gradonačelnica, pa će ista biti otpisana. Iz redova vijećnika čula se i primjedba da bi imena dužnika prema Gradskom proračunu trebala biti i javno objavljena, posebno onih čiji se dugovi kreću u većim iznosima, pa i do pola milijuna kuna, no to ipak nije učinjeno. Svim dužnicima dat će se mogućnost obročne otplate dugovanja, utvrđeno je to jučer donesenim Pravilnikom, a slična je odluka donesena i kada je riječ o dugu Keramike Modus, u ukupnom iznosu 1 milijun 849.838 kuna, koji se odnosi na komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda. Taj dug Keramika Modus će obročno otplaćivati do ožujka 2022. godine.

Na jučerašnjoj su sjednici vijećnici odlučivali i o povratu uplaćenih sredstava za zakup poljoprivrednog zemljišta ,koja je Poljoprivredno poduzeće Orahovica, prije desetak godina, konkretno 2008., 2009. i 2011. godine, uplatilo u Gradski proračun.

Vijećnici su donijeli i Odluku kojom su gradsko zemljište darovali trgovačkom društvu Papuk, koje će darovano zemljište koristiti u okviru Programa sanacije i uređenja sanitarnog odlagališta otpada “Tuk”.

Grad je spomenuto zemljište, površine 39.648 četvornih metara i tržišne vrijednosti 749.000 kuna, dobio od strane Države, odnosno Ministarstva državne imovine. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 177 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 39

Jučer 558

Ovaj tjedan 597

Ovaj mjesec 9171

Ukupno 2005152