2018 09 25 Zdenci029

U utorak 25. rujna 2018. godine u kino dvorani u Zdencima održana je svečana sjednica općinskog Vijeća povodom Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela. Sjednici su nazočili saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima, predstojnica ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak i mnogi drugi.

Svečanost je otvorila predsjednica općinskog Vijeća Zdenci Marija Dedaj, a potom je o aktualnim i dovršenim projektima govorio načelnik Općine Tomislav Durmić, pa je tako naveo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa mještana Zdenaca, realizaciju niz važnih projekata uz potporu hrvatskih ministarstava, a u pripremi je još niz projekata u svim granama, prošao je projekt izgradnje dječjeg vrtića, obnova prostorija NK Sloga u Zdencima i pješačkih staza u Bankovcima, a na natječaju Ministarstva graditeljstva projekt izgradnje pješačkih staza u Donjem Predrijevu.

- „Ovo su samo veći projekti, a još je tu niz manjih, ali jednako tako važnih projekata koje smo prijavili ili ćemo uskoro prijaviti na odgovarajuće natječaje“ – rekao je između ostalog Durmić. Osim ostvarenih projekata iznio je načelnik i probleme s nedovršenim projektima i onima koji su u zastoju.

Nazočnima se potom obratio župan Igor Andrović koji je rekao kako u današnje vrijeme nije lako biti načelnikom bilo koje općine u Hrvatskoj pa tako niti u Zdencima, ali svojim ogromnim radom i trudom ovo malo mjesto je realiziralo mnoge vrijedne projekte.

Na kraju je sve nazočne pozdravila i čestitala Dan općine Zdenci saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin:

- „Slušajući izvješće načelnika Durmića i obilazeći kao saborska zastupnica cijelu Slavoniju pa tako i Hrvatsku primijetila sam da svi nailazimo na slične probleme i da su sva izvješća manjih općina manje-više jednaka. Sva mjesta u Hrvatskoj se susreću s problemom iseljavanja i moramo svi zajedno poraditi na tome da se riješe problemi u našem društvu. Zato čestitam načelniku na svim ostvarenim ciljevima i projektima, ali i otvorenom iznošenju svih problema s kojima se Općina Zdenci susreće. Nadam se da će „Projekt Slavonija“ pokrenuti stvari u korist našeg dijela hrvatske.“ – zaključila je gradonačelnica Petin.

Načelnik Durmić i predsjednica vijeća Dedaj uručili su na kraju priznanja zaslužnim pojedincima.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 79 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583