2018 09 25 Zdenci029

U utorak 25. rujna 2018. godine u kino dvorani u Zdencima održana je svečana sjednica općinskog Vijeća povodom Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela. Sjednici su nazočili saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima, predstojnica ureda državne uprave VPŽ Sanja Bošnjak i mnogi drugi.

Svečanost je otvorila predsjednica općinskog Vijeća Zdenci Marija Dedaj, a potom je o aktualnim i dovršenim projektima govorio načelnik Općine Tomislav Durmić, pa je tako naveo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa mještana Zdenaca, realizaciju niz važnih projekata uz potporu hrvatskih ministarstava, a u pripremi je još niz projekata u svim granama, prošao je projekt izgradnje dječjeg vrtića, obnova prostorija NK Sloga u Zdencima i pješačkih staza u Bankovcima, a na natječaju Ministarstva graditeljstva projekt izgradnje pješačkih staza u Donjem Predrijevu.

- „Ovo su samo veći projekti, a još je tu niz manjih, ali jednako tako važnih projekata koje smo prijavili ili ćemo uskoro prijaviti na odgovarajuće natječaje“ – rekao je između ostalog Durmić. Osim ostvarenih projekata iznio je načelnik i probleme s nedovršenim projektima i onima koji su u zastoju.

Nazočnima se potom obratio župan Igor Andrović koji je rekao kako u današnje vrijeme nije lako biti načelnikom bilo koje općine u Hrvatskoj pa tako niti u Zdencima, ali svojim ogromnim radom i trudom ovo malo mjesto je realiziralo mnoge vrijedne projekte.

Na kraju je sve nazočne pozdravila i čestitala Dan općine Zdenci saborska zastupnica i gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin:

- „Slušajući izvješće načelnika Durmića i obilazeći kao saborska zastupnica cijelu Slavoniju pa tako i Hrvatsku primijetila sam da svi nailazimo na slične probleme i da su sva izvješća manjih općina manje-više jednaka. Sva mjesta u Hrvatskoj se susreću s problemom iseljavanja i moramo svi zajedno poraditi na tome da se riješe problemi u našem društvu. Zato čestitam načelniku na svim ostvarenim ciljevima i projektima, ali i otvorenom iznošenju svih problema s kojima se Općina Zdenci susreće. Nadam se da će „Projekt Slavonija“ pokrenuti stvari u korist našeg dijela hrvatske.“ – zaključila je gradonačelnica Petin.

Načelnik Durmić i predsjednica vijeća Dedaj uručili su na kraju priznanja zaslužnim pojedincima.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 266 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 40

Jučer 558

Ovaj tjedan 598

Ovaj mjesec 9172

Ukupno 2005153