2018 09 22 Chobanijada172

U organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice i grada Orahovice i suorganizaciji Lovačke udruge Vepar, a pod pokroviteljstvom Vina Patkoš, u Orahovici je u središnjem gradskom parku održano natjecanje u kuhanju čobanca.

I ove godine se pokazalo da samim odazivom ekipa ova manifestacija samo dobiva na popularnosti. Ukupno se kuhalo u 38 kotlića, a sudionici su došli iz Antunovca, Slatine, Čačinaca, Duge Međe, Donje Pištane i Orahovice. Stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač kao predsjednik te Zoran Putniković i Krešimir Maričić ocjenjivali su boju, okus, gustoću te koheziju-kompoziciju namirnica.

- „Hvala svim sudionicima što su došli i sudjelovali, hvala građanima Orahovice što su podržali ovu manifestaciju i vjerujem da će svake godine biti sve brojnija. Naravno, čestitam pobjednicima na izvrsnom uratku koji je i dobio najveći mogući broj bodova.“ – rekao je predsjednik komisije Dalibor Kovač. Pobjednici ovogodišnje čobanijade su ekipa „Mario Hornung“ kojoj je ovo druga pobjeda za redom a treća ukupno na natjecanjima u kuhanju čobanca u Orahovici. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Pi… Sokak“ iz Donje Pištane,  a treće mjesto pripalo je ekipi „Šogori“ iz Orahovice.

Čobanac za posjetitelje kuhala je Lovačka udruga Vepar koja su donirala i meso divljači za svakog sudionika.

- „Organizirali smo više nego uspješno i Čobanijadu. Izuzetno mi je drago da se okupio ovako velik broj sudionika, a posebno sam sretna i zadovoljna što je došlo ekipa i iz Osječko-baranjske županije. Zahvaljujem se našoj lovačkoj udruzi na pomoći, vinima Patkoš na pokroviteljstvu i našem ocjenjivačkom žiriju, a mi ćemo se dalje ćemo se truditi organizirati ovako zanimljive događaje u našem gradu.“ – Zaključila je gradonačelnica Petin.

Osim natjecanja u kuhanju održalo se i natjecanje gađanjem praćkom gdje je prvo mjesto odnio prošlogodišnji pobjednik Zoran Božić te natjecanje u skakanju u vrećama gdje  je prva bila Lea Sobodić, drugi Leon Pezić i treći Zvonko Kiš.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Adventski radio na trgu

Adventski radio Manja

Winamp  Windows Media Player icon  itunes  Real Player icon  Quicktime

shoutcast

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 81 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 439

Jučer 378

Ovaj tjedan 3170

Ovaj mjesec 7215

Ukupno 1927874