VinskaKraljica2018

U sklopu provedbe prekograničnog projekta Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 nazivaHU-CRO Wine Stories II“, 30. rujna 2018. godine održat će se tematska manifestacija: „Regionalni izbor vinske kraljice 2018.“   Organizator događanja je Grad Orahovica, lokacija održavanja izbora: obnovljena zgrada CENTAR ZA POSJETITELJE, Orahovica, Antuna Mihanovića 14. 

Vinska kraljica je promicateljica vinogradarstva i vinarstva, a svojom osobnošću simbolizira vinsku kulturu s ciljem širenja kruga ljubitelja, potrošača i prijatelja vina i vinorodnog područja.

Osim sudionica iz Republike Hrvatske, posebnost ovog izbora je gostovanje mađarskih djevojaka, koje su na lokalnom izboru u srpnju u gradu Villany, ponijele titule najljepših promotorica vinske kulture tamošnjih vinograda, pa manifestacija ima regionalno obilježje. Cilj izbora je promocija orahovačkih vina na sajmovima i vinskim priredbama, ali i prezentacija običaja i kulture kraja iz kojega djevojka dolazi, vezano za eno i etno baštinu, pa treba biti odjevena u svoju narodnu nošnju.

Vinska kraljica može biti djevojka između 18 i 35 godina, s područja Republike Hrvatske i Mađarske.  Vinska kraljica i Prva pratilja, koja u slučaju spriječenosti zamjenjuje Vinsku kraljicu, biraju se na vrijeme od godinu dana.

Postupak izbora

Nakon prijave kandidatkinje se osobno predstavljaju što se ocjenjuje, a to obuhvaća:

- usmena provjera znanja o vinarstvu (3 pitanja članova Ocjenjivačkog suda)

- praktični dio (poznavanje serviranja vina, tradicija vinogradarstva i vinarstva, običaji kraja iz kojeg djevojka dolazi).

 

Na izboru Vinske kraljice sve natjecateljice moraju biti obučene u narodnu nošnju kraja iz kojega dolaze.

Prijavu za Izbor možete preuzeti na web stranicama Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice, a treba ju dostaviti na e-mail Turističke zajednice grada Orahovice  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na fax 033/ 673- 125 ili poštom/osobno u prostorije Grada Orahovice na adresu Franje Gavrančića 6, 33515 Orahovica, prvi kat, soba broj 2,  najkasnije do  24. 09. 2018.

Ova manifestacija sufinancira se  sredstvima Europske unije i dio je aktivnosti Grada Orahovice kojom se obilježava ovogodišnji Europski dan suradnje

Prijavu za izbor možete skinuti na poveznici ispod:

PRIJAVNICA_IzborVinskeKraljice2018.docx

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 180 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 335

Jučer 525

Ovaj tjedan 1265

Ovaj mjesec 11038

Ukupno 1902479