2018 08 05 FerragostoJam018

Orahovački festival koji okuplja sve generacije željne odlične glazbe sa domaće i regionalne scene, ove je godine doživio svoje prošireno izdanje, pružajući nam čak 4 dana i jedno festivalsko jutro na 5 pozornica, spektakularan program koji je oduševio tisuće ljudi. Kao i opet, u sjajnoj organizaciji Udruge „Klub dostava zvuka“, posjetitelji iz Hrvatske i Regije uživali su u kampiranju, kupanju i druženju na poznatom Izletištu „Jezero“ u zelenom okruženju  Parka prirode PAPUK, a sve uz vrhunsku glazbu i dobro raspoložene izvođače na sceni, od legendi, do mlađih bendova u usponu, kojima je i ovaj Ferragosto dao prigodu da se afirmiraju pred raznovrsnom publikom.  Festival je trajao od 01.08-05.08.

Nastup Hladnog piva prvog dana opravdao je njihovo koketiranje između punka i rocka već gotovo 30 godina, a kako se i pretpostavljalo, svirkom su „zapalili“ oduševljeno mnoštvo na Jezeru. Ono što su ovi zagrebački dečki priredili u Orahovici, do sada nije viđeno, a to je dva koncerta u jednoj večeri. Prije Ferragosta, održali su 2 koncerta istog programa početkom ožujka još samo u Domu sportova, no ipak u dva dana. Sa setom Old School podsjetili su nas na njihove rane hitove, dok su s Greatest Hits publici pružili užitak u najboljim stvarima iz njihovog bogatog glazbeno scenskog opusa. Iste večeri, ljubitelji hip hop scene došli su na svoje s Krankšvesterima. Euforija koja je počela s Hladnim pivom u srijedu,  nastavila se sa Sarajlijama koji svojim jedinstvenim izričajem, što govori i sam naziv benda – Zabranjeno pušenje, imaju obožavatelje u cijeloj Regiji. Ovacije nisu izostale ni za uvijek besprijekornu Yayu i Jinxe.  U petak i subotu ponovno su vladali zvuci različitog žanra: od Maje Posavec, bezvremenske Zdenke Kovačiček, Stoke, elektro jazz sastava Chui, Svemirka, Mašinka, Bolesne braće i drugih, a vrhunac festivala obilježili su nastupi mega legendi koje ne treba posebno predstavljati, poput Darka Rundeka, PipsChips&VideoClips, TBF-a, Trama 11 i uvijek originalnih Riječana iz Leta 3. Ovi posljednji, dobro znani orahovačkoj publici, izveli su spektakularan završetak koncerta, uz mnoštvo konfeta i balona koji su zajedno sa „raspamećenom“ publikom učinili atmosferu na „Jezeru“ čarobnom.

Uz velik broj raznih donacija, Grad Orahovica je i ove godine aktivno sudjelovao u pripremi i potpori festivalu. Osim sufinanciranja od strane HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE kroz javni poziv „Potpore događanjima u 2018. godini“  po kojemu je Gradu kao prijavitelju odobreno bespovratno 20.000,00 kn, lokalna samouprava bila je uključena u pripreme puno prije samog događaja. Kao vlasnik nekretnina na lokalitetu održavanja festivala i svih pratećih aktivnosti, poput kampiranja, ugostiteljskih usluga, roštiljanja, sportsko rekreacijskih sadržaja na plaži,  Grad Orahovica se putem gradskih službi pobrinuo da osim izvrsne glazbe,  posjetitelji dožive jedinstven ugođaj Izletišta „Jezero“ u očuvanoj prirodi, zbog koje će se vjerujemo, velika većina njih vratiti i slijedeće godine.

Neviđena raznolikost ovog festivala rezultat je odlično odrađenog posla organizatora, jer upravo je okupljanje raznih generacija i poklonika, u prvi mah nespojivih glazbenih pravaca, nešto što Ferragosto čini jedinstvenim na ovim prostorima, a to svake godine potvrđuje ležerna atmosfera i druženje bez i jednog incidenta, iako se radi okupljanju velikog broja ljudi. (Tekst: Irela Strabić, Foto: Samir Cerić Kovačević, Filip Bušić, Irela Strabić)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska čarolija u Orahovici

PlakatAdvent2018

ProgramAdvent2018 001

ProgramAdvent2018 002

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 93 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 152

Jučer 731

Ovaj tjedan 1274

Ovaj mjesec 5319

Ukupno 1925978