2018 07 20 SavjetZaSlavoniju001

U Vinkovcima je 20. srpnja održana 5. Sjednica Savjeta  za Slavoniju, Baranju i Srijem. Uz premijera Plenkovića u savjetu su svi ministri mjerodavni za korištenje fondova EU te 5 slavonskih župana, a sjednici Savjeta, kao i svim prethodnim, nazočila je saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.

Sjednicom Savjeta predsjedavao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je među ostalim, rekao:

– „Sljedeći ćemo tjedan na sjednici Vlade imati paket zakona koji se nadovezuje na sve što radimo na području regionalnoga razvoja i daljnje decentralizacije, a naš sljedeći sastanak održat će se u Osječko-baranjskoj županiji kada će nas posjetiti i povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corina Cretu.“

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, predstavili su i potpisali s pet slavonskih županija Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema kojim se osiguravaju sredstva za provedbu 29 strateških razvojnih projekata ukupne vrijednosti 700 milijuna kuna te dodatnih 50 milijuna kuna za pripremu dokumentacije. Ciljevi Sporazuma su jačanje konkurentnosti i poticanje ravnomjernog regionalnog razvoja, odgovaranje na ključne društvene izazove te smanjenje siromaštva i povećanje standarda slavonskih županija.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u svom je govoru istaknuo važnost projekta Slavonija, Baranja i Srijem te zahvalio svima na velikom trudu i radu, a posebno ministrici Žalac koja je dala najveći doprinos za Razvojni sporazum i time usmjerila novac direktno prema Slavoniji.

– „Ugovori koji su danas potpisani realizirat će se u narednim godinama i bit će puno vidljiviji budućim naraštajima“ – dodao je Tolušić.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, potpisao je ugovor za pet strateških projekata, ukupno vrijednih 156.500.000,00 kuna. Među njima, jedan s najvećim osiguranim iznosom na području županije, od 58.000.000 kuna, pripada gradu Orahovici. Sredstva su osigurana suradnjom gradonačelnice Ana-Marije Petin sa županijskom vlašću, a namijenjena su uređenju Turističko-rekreativnog centra „Jezero – Hercegovac – Ružica Grad“ Orahovica.

– „Ovi projekti će puno značiti za stanovnike Virovitičko-podravske županije i na tome se zahvaljujem Vladi RH i svima koji su sudjelovali u stvaranju ovog razvojnog sporazuma. Slavonija će zahvaljujući ovoj Vladi postati veliko gradilište uz najveća ulaganja u Slavoniji u zadnjih 15 godina. Ovih pet projekata, za cijelu našu županiju iznimno puno znače, kako na razini zdravlja u Cabuni ili turizma u Orahovici koja je perjanica turizma u našoj županiji“ - kazao je župan Igor Andrović.

Saborska zastupnica i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, zahvaljujući premijeru Plenkoviću i ministrima što su prepoznali kvalitetu projekta, kazala je:

- „Iznimno sam zadovoljna što smo ovim projektom zadobili vaše povjerenje i što ste za njegovu realizaciju osigurali našem gradu 58 milijuna kuna. Ta sredstva usmjerit ćemo na razvoj turizma u Orahovici, koja je već i sada centar ljetnog turizma na području županije Virovitičko-podravske i Slavonije. Naš grad će zahvaljujući tom novcu dobiti nove smještajne kapacitete i popratne sadržaje na kupalištu „Jezero“. Time ćemo realizirati zacrtane planove, a oni su, osiguranje što veće kvalitete pruženih usluga, kojima ćemo i povećati vrijednost samog izletišta a i grad će na taj način raspolagati novim vrijednostima, koje će građani moći iskoristiti za povećanje svoga životnog standarda. Mi već imamo pripremljen projekt za proširenje kapaciteta u dječjem vrtiću, a želimo  naš grad razvijati i kao sveučilišni centar, stoga vjerujem, da će naši projekti i u buduće biti prepoznati, te da ćemo u suradnji s našom županijom i uz potporu Vlade RH, u narednim godinama Orahovicu razvijati i omogućiti ljudima ostanak i opstanak u svome gradu“ -zaključila je gradonačelnica Petin. (G.J.V.)

2018 07 20 SavjetZaSlavoniju001

2018 07 20 SavjetZaSlavoniju003

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 56 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 500

Jučer 401

Ovaj tjedan 1192

Ovaj mjesec 6963

Ukupno 1953126