2018 07 07 DamirHornung027

Usubotu 7. srpnja , obilježena je 27. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Damira Hornunga, Franje Jusupa, Zdravka Rittgassera i Đure Kiša, u organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica i suorganizaciji Mjesnog odbora Tenja. Damir Hornung i njegova tri suborca, poginuli su na početku Domovinskog rata u pokušaju obrane Tenje.

Uz roditelje i članove obitelji, ratne prijatelje poginulih branitelja, članove DVD-a Orahovica, predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obljetnici su nazočili zamjenik gradonačelnice Orahovice, Dalibor Fofonjka i čelnici općine Čačinci, koji su na grobljima u Čačincima i Orahovici odali počast poginulim braniteljima. Na grobu Franje Jusupa načelnik općine Mirko Mališ, među ostalim je kazao, da je obilježavanje obljetnica poginulim hrvatskim braniteljima, najmanje što možemo učiniti u čuvanju sjećanja i odavanju počasti za njihovu žrtvu koju su dali da bismo mi živjeli u slobodnoj Hrvatskoj.

-Obilježavamo danas obljetnicu pogibije Damira Hornunga, jednog od četvorice hrvatskih branitelja, stradalih u Tenji, u akciji hrvatskoga MUP-a i Zbora narodne garde u samim počecima Domovinskoga rata, 7. srpnja 1991. godine.

Hrvatski redarstvenici pokušali su toga dana osloboditi Tenju, ali su na njih iz zasjede pucali pobunjeni Srbi uz pomoć Jugo vojske. Damir Hornung i njegova tri suborca bili su jedni od prvih žrtava palih za slobodu Hrvatske i naša je dužnost da čuvamo uspomenu na Damira i na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu- rekao je na grobu Damira Hornunga, na orahovačkom groblju, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Sva izaslanstva odala su počast i ispred biste Damira Hornunga na njegovom trgu, a predstavnici braniteljskih udruga, vatrogasci i rodbina zajedno s predstavnicima grada Osijeka, odali su počast poginulim braniteljima i u Tenji, te zajedno sudjelovali na svetoj misi služenoj u Župnoj crkvi sv. Ane u Tenji. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 87 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 315

Jučer 384

Ovaj tjedan 699

Ovaj mjesec 7195

Ukupno 1916970