2018 06 29 PotporePoduzetnicima002

Grad Orahovica je u proračunu za 2018. godinu, kroz Program poticanja razvoja poduzetništva, za potpore obrtnicima, mikro i malim poduzećima, osigurao pola milijuna kuna kroz četiri mjere: za pokretanje gospodarskih aktivnosti za poduzetnike početnike, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za svako novo zapošljavanje i za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih. Svaka od ovih mjera ima određene uvjete, a obrtnici, mikro i mala poduzeća, mogu se prijaviti na više njih ali do ukupnog maksimalnog iznosa od 60.000,00 kuna.

Povjerenstvo za dodjelu potpora pozitivno je ocijenilo pet novih zahtjeva poduzetnika, koje su udovoljile svim kriterijima. Njih pet javilo se za potpore kroz tri mjere, pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme i novo zapošljavanje.  Obrtu za usluge „Kvadrat“ , Caffe baru „Matko“, Liograf d.o.o. i Obrtu za uređivanje štandova i ostalih objekata i prostora Lukić, ukupno je odobreno 50.213,50 kuna potpora.

Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Marija Šafer. Zamjenik gradonačelnice Fofonjka, istaknuo je zadovoljstvo što kroz program potpora Grad pomaže malim poduzetnicima, što je u skladu s izbornim obećanjima.

-„To je naš mali doprinos u poticanju vašeg razvoja i daljnjeg širenja posla, kroz koji će biti mjesta i novom zapošljavanju. Planiramo i sljedeće godine osigurati sredstva za program poticanja razvoja poduzetništva i na taj način vam kontinuirano pomagati“- kazao je zamjenik Fofonjka.

Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice za 2018. godinu, otvoren je i dalje do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.listopada 2018. godine. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 68 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583