2018 06 25 DanDrzavnosti010

Izaslanstvo grada Orahovice na čelu s gradonačelnicom  Ana - Marijom Petin, u kojem su bili  njezin zamjenik Dalibor  Fofonjka, predsjednik  Gradskog vijeća Radoje Medenica,gradski vijećnici, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zaposlenici JUO Grada i predstavnici političkih stranaka, 25. lipnja 2018., minutom šutnje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice i kod spomen Križa na gradskom groblju, obilježili su Dan državnosti Republike Hrvatske.

- „Dan državnosti obilježavamo u spomen na jedan od najznačajnijih hrvatskih povijesnih događaja, Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti RH, koju je Hrvatski sabor donio 25.lipnja 1991. Godine, a koja je bila odraz želje hrvatskog naroda da ima samostalnu državu. Na žalost, u to vrijeme u bivšoj državi pojmovi kao samostalnost, nezavisnost i suverenost, nisu bili prihvatljivi, velikosrpske prijetnje postajale su sve izraženije, prerasle su u pobunu i uz pomoć ondašnje JNA počela je okupacija dijela Hrvatske, a mi smo krenuli u obrambeni Domovinski rat.

U obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske najbolji i najhrabriji hrvatski sinovi dali su svoje živote i mi se danas sjećamo svih njih, odajemo im počast i izražavamo zahvalu. Za naš život u slobodi dali su svoje živote.

Svim braniteljima dugujemo vječnu zahvalnost za doprinos stvaranju hrvatske države, a mi dužnosnici na svim razinama vlasti, svojim radom i doprinosom moramo učiniti sve, kako bi naša Hrvatska bila ugodno mjesto za život i rad svih građana koji u njoj žive- rekla je gradonačelnica Ana - Marija Petin.

Nakon prisjećanja na dane stvaranja hrvatske države, Orahovački župnik Željko Strnak poveo je molitvu. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Bal pod maskama 2019.

Maskare2019

Uredovni dan gradonačelnice

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 19

Jučer 386

Ovaj tjedan 1649

Ovaj mjesec 7420

Ukupno 1953583