SVIK 2018 Plakat

U Orahovici  će 30. lipnja i 1. srpnja  2018.  biti održan Sajam vina i kulena u sklopu projekta  Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 Project: „HU-CRO Wine Stories II“ , sufinanciran sredstvima Europske unije. Sajam će se održavati  na izletištu Jezero, gdje se, uz brojne sudionike, očekuje  veliki broj posjetitelja.

Ovogodišnji Sajam vina i kulena svim sudionicima nudi posebne povoljnosti, a to znači da su izložbeni štandovi besplatni te da nema kotizacije za sudjelovanje.  Cilj sajma je prezentacija domaćih proizvođača i njihovih proizvoda,a do 20. lipnja prijavljeno je više od 50 uzoraka vina najviše  frankovke i graševine i 20 uzoraka kulena, sa šireg orahovačkog područja te drugih slavonskih gradova i općina.

Ocjenjivanje uzoraka koji će biti predstavljeni na sajmu, održat će se u utorak, 26.lipnja, od 9 sati ocjenjivanje vina a u 12 sati počet će ocjenjivanje kulena. Stručna  povjerenstava za ocjenjivanje na čelu s Vladom Plešom za kulen i Ivanom Nemet za vina, neće imati lak zadatak, no, sigurno je jedno, da će na Sajmu vina i kulena biti izloženi kvalitetni hrvatski proizvodi koji će biti nagrađeni.

Pozivnice za Sajam upućene su Ministarstvu  poljoprivrede i Ministarstvu državne imovine te  HGK  ŽK Virovitica i županijskoj Obrtničkoj komori.

Povodom  Sajma, 1.srpnja,  također na izletištu Jezero, bit će održan Vinski maraton. Poziv za sudjelovanje  u Vinskom maratonu  upućen je punoljetnim osobama, a natjecanje je izuzetno atraktivno i zanimljivo.  Odazovite se u što većem broju, početak prijava je u 9,30 sati.

Svi natjecatelji u Vinskom maratonu  koji je prije svega zabavan, bit će nagrađeni prigodnim nagradama organizatora, partnera i pridruženog partnera na projektu. Najbolji trkači  bit će nagrađeni sudjelovanjem  na Regionalnom Vinskom maratonu u mađarskom gradu Villany, u prigodi održavanja Rose Festivala. Prijevoz autobusom osigurava Grad Orahovica, a Grad Villany smještaj i hranu. (G.J.V.)

SVIK 2018 Maraton

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 319 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 10

Jučer 141

Ovaj tjedan 802

Ovaj mjesec 802

Ukupno 2159315