2018 06 07 Vijece003

U petak, 8.lipnja održana je 8.sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice, pod predsjedanjem Radoje Medenice, a u nazočnosti gradonačelnice Ana-Marije Petin, pročelnice JUO Grada, Marije Šafer, voditeljice Odsjeka za komunalni sustav i prostorno uređenje u JUO Irele Strabić, Emice Parašilovac tajnice grada u JUO, direktora gradskih tvrtki Papuk i Voda, Ružica Grad i Papuk plin, Zdravka Dijakovića, Bojana Dadasovića i Vlade Karakaša, nazočili su ravnatelji Gradske knjižnice, GD Crvenog križa, zapovjednik VZ Orahovica, zaposlenici Gradske uprave, te predstavnik HZZ Virovitica Ivan Baborski.

U nazočnosti 13 vijećnika održan je aktualni sat, u kojem su predsjednici Klubova stranaka pitanja postavljali gradonačelnici Ana-Mariji Petin i direktoru tvrtke Papuk i Voda Zdravku Dijakoviću te direktoru tvrtke Ružica grad Bojanu Dadasoviću, a odnosila su se na osiguranje dovoljnih kapaciteta u dječjem vrtiću, zbrinjavanje komunalnog otpada i uređenje odlagališta Tuk, na radove na odvodnji u ulici A. Starčevića, te projekte koje je gradska vlast pripremila za realizaciju.

Nakon 20-minutne stanke koju je predsjednik Medenica odredio pred kraj aktualnog sata, a zbog nezadovoljstva redoslijedom prijave za vijećnička pitanja, vijećnika SU Juraja Fofonjke, rad sjednice je nastavljen.

Jednoglasno su vijećnici  prihvatili godišnji  izvještaj o izvršenju Proračuna grada za 2017. godinu, te pojedinačno, izvještaje o izvršenju programa javnih potreba u zdravstvu, kulturi, predškolskom odgoju i školstvu, vatrogastvu i civilnoj zaštiti, socijalnoj skrbi, sportu, te u ostalim društvenim djelatnostima grada Orahovice za prošlu godinu.

Prihvatili su vijećnici i informaciju HZZ područni ured Virovitica, o nezaposlenosti i zapošljavanju u prošloj godini, izvještaj o radu Centra za socijalnu skrb Slatina, Gradske knjižnice Orahovica, te Vatrogasne zajednice Orahovica i Turističke zajednice. Jedino izvješće za prošlu godinu, koje s 8 glasova protiv  Vijećnici nisu prihvatili, bilo je izvješće o radu ZŠU grada Orahovice.

Donijeli su vijećnici odluku o prigovoru PP Orahovica d.o.o. Zdenci, Pustara 1, na prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za grad Orahovicu, a potom i Odluku o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za grad Orahovicu.

Na kraju sjednice, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, zahvalio je svim vijećnicima na aktivnom radu na sjednicama, te najavio ljetnu stanku u održavanju sjednica. (G.J.V.)

2018 06 07 Vijece0012018 06 07 Vijece002

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Javna rasprava - lokalni program za mlade

LPM PAUK Banner

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 164 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 260

Jučer 375

Ovaj tjedan 260

Ovaj mjesec 7795

Ukupno 1942073