2018 06 07 Vijece003

U petak, 8.lipnja održana je 8.sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice, pod predsjedanjem Radoje Medenice, a u nazočnosti gradonačelnice Ana-Marije Petin, pročelnice JUO Grada, Marije Šafer, voditeljice Odsjeka za komunalni sustav i prostorno uređenje u JUO Irele Strabić, Emice Parašilovac tajnice grada u JUO, direktora gradskih tvrtki Papuk i Voda, Ružica Grad i Papuk plin, Zdravka Dijakovića, Bojana Dadasovića i Vlade Karakaša, nazočili su ravnatelji Gradske knjižnice, GD Crvenog križa, zapovjednik VZ Orahovica, zaposlenici Gradske uprave, te predstavnik HZZ Virovitica Ivan Baborski.

U nazočnosti 13 vijećnika održan je aktualni sat, u kojem su predsjednici Klubova stranaka pitanja postavljali gradonačelnici Ana-Mariji Petin i direktoru tvrtke Papuk i Voda Zdravku Dijakoviću te direktoru tvrtke Ružica grad Bojanu Dadasoviću, a odnosila su se na osiguranje dovoljnih kapaciteta u dječjem vrtiću, zbrinjavanje komunalnog otpada i uređenje odlagališta Tuk, na radove na odvodnji u ulici A. Starčevića, te projekte koje je gradska vlast pripremila za realizaciju.

Nakon 20-minutne stanke koju je predsjednik Medenica odredio pred kraj aktualnog sata, a zbog nezadovoljstva redoslijedom prijave za vijećnička pitanja, vijećnika SU Juraja Fofonjke, rad sjednice je nastavljen.

Jednoglasno su vijećnici  prihvatili godišnji  izvještaj o izvršenju Proračuna grada za 2017. godinu, te pojedinačno, izvještaje o izvršenju programa javnih potreba u zdravstvu, kulturi, predškolskom odgoju i školstvu, vatrogastvu i civilnoj zaštiti, socijalnoj skrbi, sportu, te u ostalim društvenim djelatnostima grada Orahovice za prošlu godinu.

Prihvatili su vijećnici i informaciju HZZ područni ured Virovitica, o nezaposlenosti i zapošljavanju u prošloj godini, izvještaj o radu Centra za socijalnu skrb Slatina, Gradske knjižnice Orahovica, te Vatrogasne zajednice Orahovica i Turističke zajednice. Jedino izvješće za prošlu godinu, koje s 8 glasova protiv  Vijećnici nisu prihvatili, bilo je izvješće o radu ZŠU grada Orahovice.

Donijeli su vijećnici odluku o prigovoru PP Orahovica d.o.o. Zdenci, Pustara 1, na prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za grad Orahovicu, a potom i Odluku o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za grad Orahovicu.

Na kraju sjednice, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, zahvalio je svim vijećnicima na aktivnom radu na sjednicama, te najavio ljetnu stanku u održavanju sjednica. (G.J.V.)

2018 06 07 Vijece0012018 06 07 Vijece002

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 344

Jučer 691

Ovaj tjedan 2425

Ovaj mjesec 12198

Ukupno 1903639