2018 06 02 DjecjiViteskiTurnir072

Prvi put u Orahovici ali i u Hrvatskoj, podignut je dječji viteški tabor i održan Dječji viteški turnir , u sklopu obilježavanja jubilarne manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.

Od 1. do 3. lipnja, dječaci i djevojčice, njih tridesetak vježbali su, prikazivali borbe mačem i zabavljali se u taboru, učeći od starijih vitezova o časti, poštenju i hrabrosti, najvažnijim vrlinama koje mora imati svaki vitez. Za turnir ih je pripremao predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić Crni, koji je u prigodi otvorenja tabora, istaknuo povijesne činjenice da su u Orahovici stolovali vitezovi obitelji Kont i vitezovi Ružice grada, te da su odore malih vitezova autentične njihovima. Zahvalio je roditeljima koji su djeci dozvolili boravak u taboru i učenje mačevanja, a djeci vitezovima naglasio da mogu biti ponosni jer obnavljaju povijest i prikazuju davnašnji život u Orahovici.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin u prigodi otvorenja Turnira za djecu vitezove, uputila je riječi zahvale svim članovima Udruge Reda vitezova, a posebno predsjedniku Vladi Grgiću Crnom, kazavši:

-„Posebno me raduje što ste  u dane obilježavanja jubilarnog „Orahovačkog proljeća“, u kojima različitim sadržajima i programima govorimo o povijesnoj baštini našega grada, podizanjem tabora i okupljanjem djece, malih vitezova, prikazali važan dio iz povijesti našega grada. Sigurna sam da će ovi mladi vitezovi u budućnosti zajedno s vama, promovirati naš grad diljem Lijepe naše i šire“. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 18 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 342

Jučer 691

Ovaj tjedan 2423

Ovaj mjesec 12196

Ukupno 1903637