Obilje  predavanja, radionica za djecu, zabave, narodne tradicije, koncerata, u okviru obilježavanja najznačajnije kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma nastavlja se i danas, a subotnje jutro počelo je okupljanjem lovaca u organizaciji Lovačke udruge „Vepar“ Orahovica na strelištu, gdje se od 9 sati održava natjecanje u gađanju glinenih golubova, a u organizaciji Teniskog kluba i Zajednice športskih udruga grada Orahovice također od 9 sati, Međunarodni teniski turnir za djecu.

Papuk Extreme Challange na jezeru danas se natjecanje nastavilo od 10 sati, u isto vrijeme kada se na središnjem gradskom trgu otvara izložba medicinskih i ortopedskih pomagala kojom se obilježavaju Tri jubileja Hrvatskog crvenog križa u organizaciji GD CK Orahovica.

Javna tribina „Nogomet i politika“ na kojoj će govoriti sociolog dr. Dražen Lalić, u hotelu „Ružica“ počinje u 11 sati, a u isto vrijeme na igralištu NK Papuk, kreće prvenstvena utakmica U-14 ŠN Papuk-Zoljan.

Međunarodni turnir u tenisu za seniore i veterane na rasporedu je u 12 sati, a u  prostoru Udruge za pomoć osobama s invaliditetom u TOC-u, od 13 sati radionica za djecu.

Dječji viteški tabor Reda vitezova Ružice grada, održavanjem viteškog turnira, otvoren će biti u 17 sati u parku kod zgrade bivšeg suda.

Od 17 sati otvorene su i sve izložbe u Caffe baru Sokol, u Spomen sobi Domovinskog rata udruge Specijalna policija „Oraho“ Orahovica-Našice, u hotelu Ružica te u Caffe baru Blues.

Udruga P.A.U.K. danas na jezeru, a u slučaju lošeg vremena u bivšoj kino dvorani, priprema sportska predavanja od 18 sati, „Metodom do ostvarivanja sportskog cilja za svakog“-predavač Dejan Patrčević i „Psihološki benefit bavljenja sportom“-Maja Bunačić.

U isto vrijeme, 18 sati u hotelu Dukat, održat će se projekcija filma Orahovica u Domovinskom ratu, autora Dine Mataza u organizaciji Matice hrvatske Orahovica, a večer folklora u kojem sudjeluju FA Broda, KUD Crkvari i HKUD „Kolo“ iz Subotice, na pozornici u središnjem gradskom parku počinje u 19,30.

U 21 sati rezultate utrke triatlon, koja je izlučna za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, Plivački klub Orahovica objavit će na ljetnoj pozornici u parku, a potom u 21,30 počinje koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.

Nedjelja, 3.lipnja

Završnica jubilarne kulturne i turističke manifestacije „50.Orahovačko proljeće“, u nedjelju u 9 sati počinje natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak, na ribnjacima ŠRK Šaran, a u 10 sati, tradicionalni Cvjetni korzo proći će središnjom gradskom ulicom, nakon kojeg će u 12 sati u parku početi Međunarodna smotra folklora.

U 10 sati Papuk Extreme Challange na jezeru, u isto vrijeme na igralištu NK Papuk prvenstvena utakmica veterana NK Papuk-NK Pitomača, a od 11 sati finale  Međunarodnog teniskog turnira

Od 13 sati održavat će se radionica za djecu u prostoru Udruge za pomoć osobama s invaliditetom, a u 15 sati kod igrališta NK Papuk počet će natjecanje konjičkih zaprega

U središnjem gradskom parku bit će postavljen izložbeno prodajni štand udruge „Jaglac“  a moći će se razgledati i izložbe u Caffe baru Blues i Sokol, te u hotelu Ružica.

U 17 sati u viteškom taboru će početi  dječji viteški turnir. Za završetak ovogodišnje manifestacije  „50. Orahovačko proljeće“, u 18 sati na ljetnoj pozornici u parku počet će  Dječja plesna radionica i latino ples plesnog kluba DND Osijek, a potom će u 20 sati biti svečano zatvaranje najznačajnije kulturne i turističke manifestacije „50. Orahovačko proljeće“.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Fišijada 2018.

VinskaKraljica2018

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2018.

Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

Proracun u malom 2017 kopija

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Fiber Optics02

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

GospodarenjeOtpadom

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

kamere park

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 105 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 344

Jučer 691

Ovaj tjedan 2425

Ovaj mjesec 12198

Ukupno 1903639