2018 05 16 Vucica004

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, u Virovitici je 10. svibnja održana Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima u skladu s pravilima koja nalaže HUZZ predstavilo se 11 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština. Time su promovirali rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, eko kulture i zaštita okoliša.

Na smotri se predstavila i učenička zadruga „VUČICA“ Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica, koju su ponosno predstavljali mladi zadrugari, učenici 3. razreda smjera komercijalist Lora Pezić i Marijana Špoljarić pod vodstvom profesorice Suzane Đebro Maričić i voditeljem UZ „VUČICA“ prof. Mirkom Kufnerom.

VUČICA se na ovogodišnjoj smotri predstavila sa novim proizvodom ekonomske sekcije, a to su šumeće kuglice za kupanje „KupkOR“ (Kupke Orahovice) koje su zadrugari izradili u različitim mirisima, oblicima i vrlo inovativnim pakiranjima u čijoj izradi su im pripomogli i zadrugari iz strojarske sekcije izradivši drvene kutijice sa ugraviranim logotipom zadruge. Cjelokupni štand je bio estetski preuređen u staro kupatilo kako bi kupke što više došle do izražaja, a na reakcije mnogobrojnih oduševljenih posjetitelja to im je i uspjelo.

Osim izložbenog štanda u sklopu smotre učenice su prikazale i praktičan rad pripreme šumećih kuglica koji je bio vrlo atraktivan.

Na okruglom stolu koji se održao nakon završetka smotre odlučeno je da će Srednja škola „Stjepan Ivšić“ Orahovica biti domaćin iduće Županijske smotre učeničkih zadruga koja će se održati u proljeće 2019. godine na glavnom trgu u Orahovici.

Tekst: Mirko Kufner

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 93 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 175

Jučer 375

Ovaj tjedan 550

Ovaj mjesec 8260

Ukupno 1964753