2018 05 15 OKTM001

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada, u Orahovici će od 25. svibnja do 3.lipnja biti održana jubilarna 50. kulturna i turistička manifestacija „Orahovačko proljeće“. Orahovačko proljeće bit će otvoreno 25. svibnja, svečanom sjednicom Odbora za kulturne manifestacije, izložbom „Slavonsko podravska željeznica 1884-1967 Gutmanova pruga“ koja će biti postavljena u holu Gradske vijećnice, te programom učenika orahovačke osnovne škole, koji će interpretacijom proze i poezije o proljeću, te puštanjem lanterni u 20 sati na središnjem gradskom trgu, najaviti jubilarnu kulturnu i turističku manifestaciju „50. Orahovačko proljeće“.

Potvrdili su to na sjednici održanoj 15. svibnja, članovi Odbora za kulturne manifestacije, koje je gradonačelnica i predsjednica Odbora Ana-Marija Petin upoznala s desetodnevnim programom u kojem su brojni raznovrsni sadržaji pripremljeni u suradnji s udrugama. I ove godine građani Orahovice i brojni posjetitelji imat će prigodu pratiti izložbe s povijesnom tematikom grada, sportske susrete i turnire, viteški tabor, radionice za djecu, kino predstave, koncerte, među kojima, izložbu i reviju nakita ArsOr u organizaciji udruge P.A.U.K., premijeru filma o Orahovici u Domovinskom ratu, izložbu “Slavonsko podravska željeznica 1884 - 1967 Gutmanova pruga“, večer poezije „Arsenu u čast“ u organizaciji orahovačke Srednje škole. U subotu, 26. svibnja, 24 novinarske ekipe iz Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sudjelovat će   u 13. europskom natjecanju novinara u kuhanju lovačkog gulaša.

Zabavni večernji dio programa orahovačke najdugovječnije kulturne i turističke manifestacije, ove godine povjeren je grupi S.A.R.S. u petak, 1. lipnja, u središnjem gradskom parku. U subotu, 2. lipnja, tamburaška večer u parku počet će programom KUD-ova, nastaviti se koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša, nakon kojih će posjetitelje u parku zabavljati tamburaški sastav Fijaker.

Na sjednici je rečeno da će manifestaciju u programu HRT-a Dobro jutro Hrvatska, 24. svibnja uz gradonačelnicu Ana-Mariju Petin, predstaviti članovi KUD-a Crkvari.

Od 1. do 3. lipnja, u organizaciji Plivačkog kluba Orahovica, na izletištu Jezero održavat će se Papuk Extreme Challenge, a 1. lipnja, na jezeru će svečano biti otvorena i turistička sezona.

Cvjetni korzo, središnja manifestacija „Orahovačkog proljeća“, u nedjelju, 3. lipnja, proći će središtem grada u 10,00 sati. U Cvjetnom korzu će uz učenike orahovačke osnovne škole i dječji vrtić, sudjelovati učenici iz 9 škola s područja Županije te članovi 14 KUD-ova, koji će sudjelovati u Međunarodnoj smotri folklora koja će početi u 12 sati u središnjem gradskom parku na ljetnoj pozornici. (G.J.V.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Dežurni telefon 0 - 24

Papuk doo Logo

Prijava kvara – dežurni telefon:

0981834002

Financiranje sportskih udruga

javni poziv 2019 300x125

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Privatnost i zaštita osobnih podataka

zastita osobnih podataka GDPR

VideoGalerija

smjestaj

Lokalni program za mlade 2018. - 2021.

LPM PAUK Banner

Fiber Optics02

GospodarenjeOtpadom

Prostorni plan uredjenja grada Orahovice

 

Strategija

 

Skyline Web kamera

Webcam Live

TZG Orahovica Logo04

KamereNaJezeru

Tko je online

Imamo 95 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 175

Jučer 375

Ovaj tjedan 550

Ovaj mjesec 8260

Ukupno 1964753